1396007179

Η BMW δεν ετοιμάζει αυτή τη στιγμή LMP1 αγωνιστικό. Εξετάζει την πιθανότητα αλλά δεν έχει τίποτα στα σκαριά. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της BMW Motorsport, Jens Marquardt, παρέχοντας μία αρκετά πειστική εξήγηση:

Το LMP1, είναι αυτή τη στιγμή μία μεγάλη υβριδική υπόθεση και εκεί, δεν θα ήμαστε ηγέτες. Δεν θα ήμαστε καν γρήγοροι ακόλουθοι, θα ήμαστε αργοί ακόλουθοι ως ο 5ος κατασκευαστής που συμμετέχει.

Ο Marquardt τόνισε ότι όπως όλοι οι κατασκευαστές, έτσι και η BMW εξετάζει συνεχώς διάφορες μορφές motorsports, ψάχνοντας για εκείνο που θα της επιτρέψει να αναδείξει ό,τι θέλει να αναδείξει τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι οι Γερμανοί κοίταξαν το LMP, την Formula E, ακόμα και την Formula 1 αλλά αυτή τη στιγμή, είναι ευχαριστημένοι με το πρόγραμμα τους στο DTM, το Tudor United Sportscar Championship και τις δραστηριότητες τους με την Z4 GTE που θα αντικατασταθεί σύντομα με την M6. Σίγουρα το LMP πρόγραμμα θα τις επέτρεπε να αναδείξει την “i” υπο-μάρκα της και τίποτα δεν αποκλείεται από το 2017 και έπειτα αλλά επίσης, τίποτα δεν είναι οριστικό.