Ταχύτερη και πιο επικίνδυνη Formula 1 θέλει ο Raikkonen

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2015

Ο Kimi Raikkonen είναι ένας από τους οδηγούς που έχουν εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή τους με τα αργά σύγχρονα μονοθέσια. Ο Φινλανδός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό Canal+, υποστήριξε πως για να γίνει ξανά ενδιαφέρουσα η Formula 1, πρέπει να γίνει ταχύτερη, αλλά και λίγο πιο επικίνδυνη.

Όταν έφτασα για πρώτη φορά στην F1, ήταν πιο συναρπαστική για όλους. Ήταν πραγματικά η κορυφή, αλλά αυτό ήταν πριν από πολύ καιρό. Θα περίμενε κανείς πως τα αυτοκίνητα θα είχαν γίνει πιο γρήγορα, αλλά με τις αλλαγές στους κανονισμούς προσπαθούν να τα κάνουν πιο αργά.

Πρέπει να κάνουμε κάτι για να γίνει η παρακολούθηση της F1 πιο συναρπαστική, να εκτιμήσουμε την ταχύτητα και να την κάνουμε λίγο πιο επικίνδυνη. Κι αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν θέλουμε να δούμε κανέναν να παθαίνει κακό, αλλά ο κίνδυνος κάνει τα πράγματα λίγο πιο συναρπαστικά.

Πραγματικά, ένα από τα βασικά συστατικά του πρωταθλήματος τις περισσότερες δεκαετίες ύπαρξής του -τόσο για οδηγούς, όσο και για θεατές- ήταν ο κίνδυνος. Σήμερα, η F1 έχει κάνει τεράστια βήματα στον τομέα αυτό, με τους τραυματισμούς να είναι σπάνιο φαινόμενο και τους θανάτους μια μακρινή, κακή, ανάμνηση. Όμως, η μεγαλύτερη ταχύτητα συνεπάγεται και περισσότερο κίνδυνο, κι αυτό ακριβώς είναι που ζητά ο Raikkonen.

GP CANADA F1/2015

Ο Kimi μίλησε και για την ατμόσφαιρα που επικρατεί μέσα στην Scuderia, χαρακτηρίζοντάς την καλύτερη που έχει συναντήσει ποτέ στο Maranello. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ο Φινλανδός θέλει να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο εκεί, όμως, ο Maurizio Arrivabene ζητάει βελτίωση και δεν κλείνει την πόρτα σε άλλους οδηγούς.

Η παραμονή του Kimi εξαρτάται από τα αποτελέσματα. Αν πετύχει τον στόχο που του έδωσα, τότε γιατί όχι; (Ο στόχος είναι) Καλή απόδοση. Για να φέρει βαθμούς στην ομάδα. Δουλεύω για μια ομάδα με ισχυρή παράδοση και ο Enzo Ferrari υπαγόρευσε αυτή την παράδοση. Για τον Enzo Ferrari, το Πρωτάθλημα των Κατασκευαστών είχε πάντα μεγαλύτερη αξία από ό,τι αυτό των οδηγών.

Έτσι, για εμάς το πρωτάθλημα των κατασκευαστών είναι πολύ σημαντικό. Για να κερδίσεις αυτό τον τίτλο θα πρέπει να έχεις και τους δύο οδηγούς να κάνουν αυτό που πρέπει. Μίλησα με τον Kimi ευθέως και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά: Όσο περισσότερους βαθμούς μπορέσει να μαζέψει, τόσο καλύτερες οι πιθανότητές του για να μείνει!

Επικεντρώνομαι στα δύο παιδιά μας τώρα και γνωρίζω πολύ καλά ότι, αν χρειαστεί, μπορείς εύκολα,στη στιγμή, να βρεις έναν πιλότο για να πηδήξει μέσα σε μια Ferrari. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι να συνεργαστούμε με τον οδηγό που έχουμε και να βεβαιωθούμε ότι αυτός μας δίνει την καλύτερη απόδοση.

ΠηγήCanal+
ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr