10 αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη χώρα καταγωγής τους

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

top-10

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευάζουν τα μοντέλα τους εκεί όπου είναι πιο οικονομικά βιώσιμο, αλλά είναι μερικά αυτοκίνητα που δεν θα μπορούσαν να κατασκευαστούν πουθενά αλλού, αντιπροσωπεύοντας καλύτερα τη χώρα καταγωγής τους.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αγγλία” ]

2013_range_rover-wide

Η Αγγλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κατασκευάσει αρκετά αυτοκίνητα, αλλά το Range Rover είναι εκείνο που φωνάζει περισσότερο πως κατάγεται από το Μεγάλο Νησί.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αυστραλία” ]

holden-ss-v-redline-ute-at-the-nurburgring-8

Αυστραλία. Μια τρελή, θαυμάσια, με άγρια ομορφιά χώρα, γεμάτη τρελούς, θαυμάσιους ανθρώπους, με το Holden Ute να είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να κατασκευάζεται μόνο εκεί.

[/nextpage]

[nextpage title=”Γαλλία” ] 01-Citroen-DS21-S-1972

Το Citroen DS είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σου έρχεται στο μυαλό όταν φαντάζεσαι την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην πιο ρομαντική εξιδανικευμένη μορφή της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Γερμανία” ]

mb-nicholson-1

Το στερεότυπο των Γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών είναι η εμμονή τους στην μηχανική, στην τεχνολογία και στην οδική συμπεριφορά, με την Mercedes-Benz 600 να ξεχωρίζει λόγω του εξαιρετικά περίπλοκου υδραυλικούς συστήματος που λειτουργεί με πίεση 300 PSI, με το υδραυλικό υγρό να ρέει μέσα στο αυτοκίνητο και να ελέγχει αρκετά πράγματα, όπως το άνοιγμα/κλείσιμο των παραθύρων, τα καθίσματα και το ποργμπαγκάζ. Μηχανικά φορούσε έναν V8 6,3-λίτρων κινητήρα και εξοπλιζόταν με μια εύπλαστη πνευματική ανάρτηση.

[/nextpage]

[nextpage title=”Η.Π.Α” ]

Ford GT and ford GT40

Η.Π.Α = Ford GT και GT40.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ιαπωνία” ]

Honda-S660-2015-002

Τα Kei Cars είναι τα αυτοκίνητα που πωλούνται μόνο στην Ιαπωνία και δεν μπορώ να επιλέξω κάποιο ανάμεσα από τα δεκάδες τέτοια μικροσκοπικά αυτοκίνητα που έχουν κατασκευάσει οι Ιαπωνικές εταιρίες. Αγαπημένα; Το Honda S660 αλλά και το Honda City Turbo των 110 ίππων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ιταλία” ] Ferrari-250-GTO-Berlinetta-Credit-Bonhams

Όταν κάποιος μιλά για το trademark της Ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σίγουρα η Ferrari. Τα αυτοκίνητα ορόσημα που κατασκεύασε η εταιρία με σήμα το ανορθωμένο άλογο είναι πολλά, ειδικά τη δεκαετία του 1960, οπότε στη λίστα μπαίνει δικαιωματικά το ακριβότερο αυτοκίνητο του σήμερα. Η 250 GTO.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ινδία” ]

Ambassador car, India

Το Ambassador κατασκευαζόταν για 57 συνεχόμενα χρόνια από την Hindustan Motors, και περισσότερα από 4 εκατ. τέτοια αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Ινδίας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ρωσία” ]

lada niva

Lada Niva. Το καλύτερο αυτοκίνητο της Σοβιετικής Ένωσης όλων των εποχών, με το μοντέλο να βρίσκεται στην αγορά 45 συναπτά έτη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Σουηδία” ]

volvo-240-glt-wagon

Το πιο χαρακτηριστικό αυτοκίνητο της Σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το Volvo 240 Wagon. Τόσο Σουηδικό, που μόνο εκεί θα μπορούσε να κατασκευαστεί.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr