Η Ferrari προειδοποιεί τον Raikkonen για την παραμονή του στο Maranello

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRIA F1/2015

Πολύ κατώτερος των περιστάσεων εμφανίστηκε ο Kimi Raikkonen στο Αυστριακό Grand Prix. Τα πράγματα στράβωσαν το Σάββατο στις κατατακτήριες, όταν δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2, κατηγορώντας ουσιαστικά την ομάδα για ό,τι έγινε. Κι ενώ οι περισσότεροι από εμάς θα περιμέναμε έναν δυνατό αγώνα, ο «Iceman» έχασε τον έλεγχο της SF15-T, για ανεξήγητο λόγο, καταστρέφοντας τον αγώνα του, αλλά και του Fernando Alonso.

Το συμβόλαιο του Φινλανδού με τη Scuderia ολοκληρώνεται φέτος και η έως τώρα συνολική του εικόνα δεν μπορεί να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους της ομάδας. Παρόλο που κάποιοι θεωρούν δεδομένο ότι ο Kimi θ’ αποχωρήσει από το άθλημα στο τέλος της χρονιάς, η Ferrari θέλει να βλέπει την καλή πλευρά του 35χρονου, ώστε να τον κρατήσει και το 2016. Ο Maurizio Arrivabene, επί κεφαλής των Ιταλών, έχει πει δηλώσει και στο παρελθόν ότι η τελική απόφαση θ’ αργήσει να έρθει, αλλά, μετά από ένα κάκιστο Grand Prix, θέλει στην ουσία να χτυπήσει με τον τρόπο του το καμπανάκι στον Πρωταθλητή του 2007.

Δεν είναι ένα χθεσινό ή σημερινό θέμα. Φυσικά κι έχουμε μια προθεσμία για να πάρουμε μια απόφαση και δεν πρόκειται να σας πω πότε είναι αυτή. Αλλά, είναι μια συνολική άποψη που θα έχει σχέση με την απόφασή μας. Μιλούσα για την απόδοση κι εννοώ τη συνολική απόδοση: πώς είναι η σχέση με τον μηχανικό, πώς δουλεύει με τον μηχανικό, πώς παίρνει τους βαθμούς, πώς ανεβαίνει στο βάθρο, πώς δουλεύει· πάρα πολλά πράγματα. Και τώρα είναι νωρίς για να του πούμε κάτι ή ν’ αποφασίσουμε κάτι.

Θα μπορούσα να τον προστατεύω για τις εμφανίσεις του, αλλά δεν είμαστε ακόμα στα μισά της σεζόν. Προσπαθήστε να είστε στη θέση μου και να πείτε στον Kimi ότι μένει ή φεύγει. Θέλω το καλύτερο από αυτόν, να είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνουμε σήμερα και να μας δώσει τα μέγιστα. Επίσης, θα μπορούσα να προτείνω στην τελική απόφαση να παίξει ρόλο και ο Πρόεδρος (σ.σ εννοεί τον Πρόεδρο της Ferrari, Sergio Marchionne). Κανονικά, αυτό συμβαίνει: αν είσαι Πρόεδρος, κάνεις ό,τι θέλεις και δε χρειάζεται να μοιραστείς την απόφασή σου ή να πάρεις κάποια έγκριση.

TEST PRE-CAMPIONATO F1/2015

Και ο Marchionne αναφέρεται, όμως, στην περίπτωση του Raikkonen. Ο Ιταλός γνωρίζει ότι ο οδηγός του έχει πολλές ικανότητες και του ρίχνει το μπαλάκι, τονίζοντας πως είναι στο χέρι του η παραμονή στην ομάδα.

Δε θα πρέπει να υποτιμάμε τον Kimi· είναι ένας Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Έδινε και δίνει πολλά στην ομάδα. Είναι τώρα σε μια δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαστε εδώ για να τον υποστηρίζουμε. Το μέλλον του εξαρτάται από αυτόν, και θα πρέπει ν’ αποφασίσει αν θα φέρει αποτελέσματα ή αν θα τα παρατήσει.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα