Έξι συμβουλές για καλύτερη χρήση του κλιματιστικού

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

2013-Ford-C-MAX-Climate-Control

Το καλοκαίρι είναι εδώ και ας δούμε έξι συμβουλές που κρατούν το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σου σε άριστη κατάσταση. Το κλιματιστικό του αυτοκινήτου είναι ένα κλειστό κύκλωμα που αποτελείται από τον συμπυκνωτή, τον ανεμιστήρα του συμπυκνωτή, τον συμπιεστή, τον ξηραντήρα φίλτρου, τον εξατμιστή, την βαλβίδα εκτόνωσης και τον ανεμιστήρα εσωτερικού χώρου.

maxresdefault

Το κύριο συστατικό του είναι το ψυκτικό που σε αέρια μορφή, συμπυκνώνεται και στη συνέχεια υγροποιείται από τη θερμότητα. Σε υγρή μορφή πηγαίνει προς τον εξατμιστή, όπου και εξατμίζεται και δροσίζεται έτσι το εσωτερικό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Χρησιμοποίησε το” ]

2014-volkswagen-beetle-gsr-climate-controls-02

Για να αποφύγεις το ενδεχόμενο οι φλάντζες και οι τσιμούχες να στεγνώνουν και να διαρρεύσει το βαριά ρυπογόνο ψυκτικό που μειώνει την ικανότητα ψύξης του σύστημα κλιματισμού, τότε θα πρέπει να το χρησιμοποιείς συχνά. Επίσης, η μη χρήση του κλιματιστικού δεν είναι και το καλύτερο για τα ρουλεμάν τις αντλίας. Γενικός κανόνας. Το κλιματιστικό πρέπει να ενεργοποιείται τουλάχιστον μια φορά κάθε εβδομάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά.

[/nextpage]

[nextpage title=”Κλείστο νωρίς” ]

Για να καταφέρεις το κλιματιστικό σου να μην βγάζει μια παράξενη, μπαγιάτικη μυρωδιά, τότε θα πρέπει να κλείνεις τον κλιματισμό 5-10 λεπτά προτού φτάσεις στον προορισμό σου. Η μυρωδιά αυτή προέρχεται από τα βακτήρια και τους μύκητες που αναπτύσσονται στον εξατμιστή. Αν ήδη μυρίζει έτσι ο κλιματισμός σου, τότε ένας αντισηπτικός καθαρισμός μπορεί να καθαρίσει τον εξατμιστή από τα βακτήρια και τους μύκητες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φυσιολογική θερμοκρασία” ]

SONY DSC

Δεν είναι και το καλύτερο να βάζεις το κλιματιστικό σου σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Το καλύτερο είναι ο κλιματισμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου να έχει το πολύ έως και 5 βαθμούς πιο χαμηλή θερμοκρασία σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ανακύκλωση” ]

maxresdefault

Ο καθαρός αέρας πάντα είναι καλύτερος, αλλά αν η θερμοκρασία είναι ακραία, είναι σκόπιμο κατά τη διάρκεια της ψύξης να πατάμε το κουμπάκι της ανακύκλωσης, μιας και ο αέρας στο εσωτερικό είναι πιο γρήγορο να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Όταν ο αέρας στο εσωτερικό είναι δροσερός, τότε κλείσε την ανακύκλωση και άφησε τον φρέσκο αέρα να μπει στο εσωτερικό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Φίλτρο καμπίνας” ]

Οι κατασκευαστές προτείνουν πως το φίλτρο της καμπίνας πρέπει να αντικαθίσταται μια φορά τον χρόνο, μιας και οι μικροΐνες του φιλτράρουν τον εισερχόμενο αέρα από μικροσωματίδια, σκόνη, γύρη, αιθάλη κτλ. Η αλλαγή του φίλτρου μειώνει παράλληλα και την άσχημη μυρωδιά στο εσωτερικό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Συντήρηση” ]

ac

Κάθε χρόνο, οι απώλειες του ψυκτικού από το σύστημα κλιματισμού είναι περίπου 8%, είτε το χρησιμοποιεί είτε δεν το χρησιμοποιεί κάποιος. Ο ετήσιος έλεγχος είναι κάτι περιττό, αλλά αυτός πρέπει να γίνεται μια φορά κάθε δύο-τρία χρόνια, με το σύστημα να πρέπει να γεμίζει με ψυκτικό υγρό.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...
Autoblog.gr