10 Old School αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

Lada-Niva-fotoshowBigImage-4127ca1e-268530

Στην εποχή που όλο και περισσότερο τα αυτοκίνητα αποστειρώνονται λόγω των κανονισμών ασφαλείας, των αυστηρότερων προτύπων εκπομπών, αλλά και της επιλογής των αυτοκινητοβιομηχανιών να βγάζουν στην αγορά μόνο μοντέλα που απευθύνονται σε ένα μεγάλο αγοραστικό κοινό, υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα εκεί έξω που αντιστέκονται. Ας δούμε 10 old school αυτοκίνητα που μπορείς να αγοράσεις σήμερα που γράφουν εκεί που δεν πιάνει το μελάνι, όλους τους παραπάνω περιορισμούς.

[/nextpage]

[nextpage title=”Wrangler” ]

jeep-wrangler-rubicon-2015

Το Jeep Wrangler είναι ένα από τα λίγα αυτοκίνητα της λίστας αυτής που και πωλήσεις κάνει και είναι ο ορισμός του old school. Κλασσικός σχεδιασμός, δυνατοί ενεργοβόροι κινητήρες και στήσιμο που κάνει “piece of cake” τις εκτός δρόμου διαδρομές. Τίποτα στο βουνό δεν είναι εμπόδιο για το Wrangler, αποδεικνύοντας πως ακόμη και σήμερα μπορείς να αγοράσεις ένα αυθεντικό εκτός δρόμου αυτοκίνητο που δεν φοβάσαι αν θα σπάσει σπάσει όταν αποφασίσεις να παίξεις μαζί του στο βουνό. Βάλε στα συν του και την άριστη οδική συμπεριφορά που έχει σε δημόσιους δρόμους και έχεις το απόλυτο SUV. Αυτό ακριβώς μεταφράζεται και στις πωλήσεις του.

[/nextpage]

[nextpage title=”Morgan” ]

morgan

Αν υπάρχει μια αυτοκινητοβιομηχανία που παραμένει πιστή στις αρχές της είναι η Morgan. Εν έτει 2015 επιμένει στα ξύλινα πλαίσια, ενώ τι να πει κανείς για το Three Wheeler; Το λατρεύω.

morgan car and three wheeler (2) [/nextpage]

[nextpage title=”Caterham 7″ ]

Caterham-7-Supersport-R-1

Η άλλη αγγλική εταιρία που δεν έχει αλλάξει την βασική συνταγή των μοντέλων της στο βάθος των ετών. Τα απόλυτα track days αυτοκίνητα για πολλούς, τα Caterham Seven, απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια με entry-level εκδόσεις που παράγουν 160 άλογα, μέχρι και το κορυφαίο Seven των 420 ίππων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Noble M600″ ]

Noble M600

Αν θέλει κάποιος να αγοράσει ένα supercar με το feeling των supercars της δεκαετίας του 1990, τότε το Noble M600 είναι αυτό που αναζητά.

[/nextpage]

[nextpage title=”G-Class” ]

g-class 4x4 (4)

Τι να πει κανείς για την G-Class; Όπως το Wrangler, έτσι και αυτή, πουλά σαν ζεστή φρατζόλα ψωμί, οπότε γιατί η Mercedes να σταματήσει να την κατασκευάζει;

[/nextpage]

[nextpage title=”Hellcats” ]

2015-dodge-charger_100502228_h

Η Dodge έκανε το όνειρο κάθε Αμερικάνου -κυρίως- πραγματικότητα, βγάζοντας στην αγορά τα Charger Hellcat και Challenger Hellcat. Ωμή κτηνώδης δύναμη + εξευτελιστική τιμή για τα δεδομένα της κατηγορίας = το απόλυτο muscle car.

[/nextpage]

[nextpage title=”MX-5″ ]

2015-Mazda-MX5-01-55

Ακόμη και μετά από τέσσερις γενιές MX-5, η Mazda διατηρεί τα στοιχεία εκείνα που έκαναν το Miata αγαπητό. Μικρό βάρος, ατμοσφαιρικός κινητήρας, παιχνιδιάρικη διάθεση και φυσικά πίσω κίνηση. Αυτά αρκούν τελικά ώστε ένα αυτοκίνητο να είναι αυτό που λέμε “fun to drive”.

[/nextpage]

[nextpage title=”Viper” ]

Ποιο άλλο supercar του σήμερα έχει κάτω από το μακρύ καπό του έναν τεράστιο V10 8,4-λίτρων ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 645 ίππων; Κανένα, μόνο η Dodge Viper! Μην ξεχάσω και την έκδοση Viper ACR 2016 (φωτό).

[/nextpage]

[nextpage title=”Suzuki Jimny” ]

Suzuki Jimny Facelift 2013

Η Suzuki πουλά το Jimny από το 1998 και μέχρι και σήμερα, εξακολουθεί να έχει μεγάλη εμπορική απήχηση και να βρίσκεται σταθερά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων στην κατηγορία των mini SUV.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lada Niva” ]

Lada Niva Urban (1)

Αν μπορούσε κάποιος να βάλει μια φωτογραφία δίπλα από τη λέξη old school αυτοκίνητο, αυτή δεν θα μπορούσε να είναι καμία άλλη πέραν από τη φωτογραφία του Lada Niva. Στην αγορά από το 1977, το ρωσικό μικρομεσαίο εκτός δρόμου αυτοκίνητο, υπήρξε ένα από τα πρώτα εκτός δρόμου οχήματα μαζικής παραγωγής με αμάξωμα μονοκόκ, δηλαδή ενιαίο δομικό σύνολο, γνωστό και ως αυτοφερόμενο, καθώς και με ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση, ιδιότητες που σήμερα υιοθετούνται από όλα σχεδόν τα crossover SUV αυτοκίνητα. Γι’αυτό και θεωρείται από πολλούς, ως πρόγονος των σημερινών αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr