Ecclestone: Η F1 είναι ασφαλής, αλλά το γερανοφόρο όχημα δεν έπρεπε να είναι εκεί

Σχετικά άρθρα

Jules Bianchi Crash

Σοκαρισμένος συνεχίζει να είναι ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το πρωί του Σαββάτου, όταν ανακοινώθηκε από την οικογένεια ο θάνατος του Jules Bianchi, ο οποίος θα κηδευτεί αύριο, στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 10 το πρωί, τοπική ώρα. Η ζωή στην υπόλοιπη Formula 1, όμως, συνεχίζεται, και οι υπεύθυνοι αναζητούν τρόπους για να μην υπάρξει ξανά σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος.

Η GPDA δήλωσε ξανά πως οι οδηγοί θα βοηθήσουν όσο μπορούν για τη βελτίωσης της ασφάλειας των μονοθεσίων, ενώ και ο Bernie Ecclestone θέλει ο Bianchi να είναι το τελευταίο θύμα. Το αφεντικό της Formula 1 υποστηρίζει τώρα πως τα μονοθέσια είναι πολύ ασφαλή, ωστόσο παραδέχεται πως το γερανοφόρο όχημα δεν έπρεπε να βρίσκεται εκεί.

Κατ’ αρχάς, ήταν ένα πάρα πολύ καλό άτομο. Επίσης, ήταν πολύ ταλαντούχος, έτσι ήταν μια πολύ μεγάλη απώλεια, μια απώλεια για το άθλημα και προφανώς μια μεγάλη απώλεια για τους γονείς του.

Εκείνο το όχημα που χτύπησε δε θα έπρεπε να ήταν εκεί. Αν δεν ήταν σ’ εκείνο το μέρος, δε θα ήταν η ίδια κατάσταση, καθώς θα έβγαινε έξω και θα χτυπούσε στα προστατευτικά. Η Formula 1 είναι ασφαλής τώρα, τα μονοθέσια είναι τρομερά ασφαλή, η πίστα είναι ασφαλής και όλα είναι καλά. Όπως είπα, αν το όχημα δεν ήταν εκεί, δε θα είχε συμβεί.

Bernie Ecclestone

Υπήρχαν πρόσφατα παράπονα, ότι το άθλημα είναι υπερβολικά ασφαλές. Έχουμε κάνει το άθλημα όσο πιο ασφαλές γίνεται, αλλά προφανώς αυτά τα παιδιά οδηγούν όσο πιο γρήγορα μπορούν και είναι ασφαλείς χωρίς να είναι ασφαλείς.

Η Formula 1 προετοιμάζεται για το Ουγγρικό Grand Prix, το τελευταίο πριν από την καλοκαιρινή διακοπή, που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο. Αν και ο θάνατος του Γάλλου είναι ένα πολύ πρόσφατο γεγονός, ο Ecclestone δεν πιστεύει ότι οι οδηγοί θα είναι επηρεασμένοι.

Δε νομίζω ότι θα υπάρχει κάποια επιρροή στην οδήγηση των οδηγών για την Ουγγαρία. Ο κόσμος τα ξεχνάει αυτά. Ό,τι κι αν γίνει, πάντα πιστεύεις ότι δε θα μπορούσε να συμβεί σ’ εμένα, έτσι δε νομίζω ότι θα υπάρξει διαφορά. Όλοι ξέρουν τον κίνδυνο και ζουν με αυτόν.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...