Ενός λεπτού σιγή για τον Bianchi στην Ουγγαρία, η Ferrari θα διαμορφώσει κατάλληλα το γκαράζ της

Σχετικά άρθρα

Jules Bianchi

Το τελευταίο αντίο είπε χθες η Formula 1 και όλος ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμούς στον αδικοχαμένο Jules Bianchi. Το κλίμα ήταν φυσικά εξαιρετικά βαρύ και ο θρήνος για τον θάνατο του 25χρονου θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο, στο Grand Prix της Ουγγαρίας.

Σήμερα, αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε πως τα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από τον κυριακάτικο αγώνα, συγκεκριμένα στις 13:45 τοπική ώρα (14:45 για την Ελλάδα), 15 λεπτά προτού ξεκινήσει ο αγώνας. Επιπλέον, η Ferrari ανακοίνωσε πως θα διαμορφώσει κατάλληλα το γκαράζ της, προς τιμήν του Γάλλου οδηγού της.

Ο Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes AMG, Paddy Lowe, παραδέχεται πως ο κίνδυνος πάντα θα υπάρχει στη Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως η ασφάλεια δεν πρέπει να γίνεται όλο και καλύτερη.

Paddy Lowe

Η σκέψη μας θα είναι στον Jules Bianchi και την οικογένειά του αυτό το Σαββατοκύριακο. Έχουμε πάρει σημαντικά μαθήματα από το περσινό τραγικό ατύχημα και θα πρέπει να εφαρμοστούν αλλαγές, ώστε να εμποδίσουμε τέτοια ατυχήματα.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός δεν μπορεί ποτέ να είναι απαλλαγμένος από τον κίνδυνο, αλλά αυτές οι στιγμές μάς υπενθυμίζουν όλες τις ευθύνες που έχουμε για να τη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό για όλους τους συμμετέχοντες.

Lewis Hamilton

Ένας από αυτούς που παραβρέθηκαν στην κηδεία του Bianchi ήταν ο Lewis Hamilton. Η στιγμή του αποχαιρετισμού ήταν πολύ δύσκολη για τον Πρωταθλητή και για όλους, ενώ ο οδηγός της Mercedes υπογραμμίζει πως γνωρίζουν καλά τους κινδύνους που έχει το άθλημα κι έχουν συμβιβαστεί με αυτούς.

Το να λες αντίο στον Jules ήταν απίστευτα σκληρό για όλους. Για τον εαυτό μου, εύχομαι να τον είχα γνωρίσει καλύτερα. Αλλά, απ’ όσο τον ήξερα, είχε μεγάλη καρδιά με σπουδαίο πνεύμα και λαμπρό μέλλον. Τώρα, το άθλημα έχει έναν δύσκολο δρόμο μπροστά. Έχουμε δείξει για ακόμα μία φορά τους κινδύνους τους αθλήματος, αυτό θα πρέπει να είναι σεβαστό και οι οδηγοί ξέρουμε τους κινδύνους που υπάρχουν όταν μπαίνουμε στο μονοθέσιο.

[Πηγές: Formula 1, Twitter (Ferrari), Mercedes, Sky Sports]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr