Αρχική Γενικές Κατηγορίες Dream Cars Δημοπρατείται μια εξαιρετικά σπάνια Mercedes-Benz 300SL Alloy Gullwing για αστρονομικό ποσό

Δημοπρατείται μια εξαιρετικά σπάνια Mercedes-Benz 300SL Alloy Gullwing για αστρονομικό ποσό

5
Δημοπρατείται μια εξαιρετικά σπάνια Mercedes-Benz 300SL Alloy Gullwing  για αστρονομικό ποσό

mercedes-benz-300sl-alloy-gullwing9

Η 300SL είναι ένα από τα θρυλικότερα και πιο γνωστά αυτοκίνητα στην ιστορία της Mercedes-Benz. Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το ομορφότερο αυτοκίνητο που έχει φορέσει το “αστέρι”, με το κυριότερο χαρακτηριστικό της να είναι οι Gullwing πόρτες.

Στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s που θα γίνει την Πέμπτη 13 Αυγούστου στο Monterey, θα βγει στο σφυρί μια εκπληκτικά εντυπωσιακή και σπανιότατη 300SL Alloy Gullwing.

mercedes-benz-300sl-alloy-gullwing2

Όπως μπορεί να κατάλαβες, η κύρια διαφορά της συγκεκριμένης γερμανίδας είναι το αλουμινένιο σώμα του αυτοκινήτου. Μόλις 29 κατασκευάστηκαν, κάτι που συνολικά αφορά το 2% της συνολικής παραγωγής του μοντέλου.

Εκτός από το αλουμινένιο σώμα, μηχανικά μια αναβαθμισμένη έκδοση του 6-κύλινδρου εν σειρά κινητήρα, 3.0 λίτρων απόδοσης 215 αλόγων και 274 Nm, με άμεσο ψεκασμό, κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής και ήταν 15 άλογα πιο δυνατός από την “απλή” έκδοση.

mercedes-benz-300sl-alloy-gullwing5

Η συγκεκριμένη 300SL είναι κατασκευής 1955, έχει αριθμό σασί 5500786 και ήταν παραγγελία του κάτοικου Ελβετίας, Rene Wassermann. Αρχικά ήταν βαμμένη άσπρη, με ανοιχτόχρωμα εσωτερικό, σπορ ανάρτηση, ειδικές αποσκευές 2 τεμαχίων και αγγλικό πίνακα οργάνων. Έχει περάσει από τα χέρια αρκετών συλλεκτών, ενώ ανακατασκευάστηκε από την Kienle Automobiltechnik, ενώ βάφτηκε ασημί.

Τέλος, ο οίκος εκτιμά ότι ο μελλοντικός της ιδιοκτήτης θα πρέπει να αποχωριστεί περίπου 5,5 με 6.5 εκατ. δολάρια για να την κάνει δικιά του.