Maldonado: Οι αγωνοδίκες ήταν πολύ αυστηροί

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One Testing - Test Two - Day 1 -  Barcelona, Spain

Σε έναν άκρως επεισοδιακό αγώνα με πολλές μάχες, εγκαταλείψεις και τιμωρίες, δεν θα μπορούσε να λείπει το όνομα του Pastor Maldonado, του αιδεσιμότατου της Formula 1. Ο Βενεζουελάνος κατάφερε να τιμωρηθεί για τρία διαφορετικά συμβάντα στη διάρκεια των 69 γύρων του αγώνα, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει. Αρχικά δέχτηκε ποινή διέλευσης από τα pits, αφού θεωρήθηκε σωστά ως ο υπαίτιος για το ατύχημα με τον Perez, στη συνέχεια πήρε παρόμοια ποινή επειδή ξεπέρασε το όριο ταχύτητας στα pits, ολοκληρώνοντας το κρεσέντο του με ποινή 10 δευτερολέπτων, επειδή προσπέρασε τον Will Stevens υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Pastor πολλές φορές έχει προσπαθήσει να αμυνθεί των κινήσεων του μέσα στην πίστα και η σημερινή μέρα δύσκολα θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Συγκεκριμένα, ο Maldonado δήλωσε για το συμβάν με τον Perez, αλλά και για τις ποινές που δέχθηκε:

Ήταν πολύ σκληροί. Φαίνεται ότι οι αγωνοδίκες σήμερα ήταν πολύ αυστηροί, δυσκολεύοντας την οδήγηση. (Οι αποφάσεις) Δεν ήταν λανθασμένες, απλά διαφορετικές από ό,τι στο παρελθόν, ιδίως από την αρχή της σεζόν που μας επέτρεψαν να αγωνιστούμε περισσότερο και ήταν πιο ελαστικοί με τις μάχες απ’ ό,τι σήμερα, αλλά ήταν το ίδιο για όλους. Έτσι, είμαι απογοητευμένος με το αποτέλεσμα.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Qualifying Day - Budapest, Hungary

Ήταν σαφές ότι ήταν αγωνιστική επαφή. Ήταν λίγο άτυχος (ο Perez) στο ότι έχασε κομμάτι του ελέγχου του αυτοκινήτου του, αλλά δεν ήταν εκ προθέσεως. Πάλευα χωρίς πρόσφυση στο αυτοκίνητό μου, εκείνος είχε φρέσκα ελαστικά και δεν μαχόμουν μαζί του, αλλά η επαφή συνέβη.

Πέρα από το Maldonado, η σημερινή μέρα σημαδεύτηκε από αρκετά συμβάντα, κάποια από τα οποία κόστισαν βαθμούς ποινής στα διπλώματα ορισμένων οδηγών. Ο Lewis Hamilton δέχθηκε 2 βαθμούς ποινής για το ατύχημα με τον Ricciardo, ο Kvyat 2 για το αντικανονικό προσπέρασμα στον Hamilton, ο Verstappen 3 (έχει 5 συνολικά) επειδή ξεπέρασε το όριο ταχύτητας κατά την είσοδο του safety car στην πίστα, με τον Pastor να δέχεται 2 βαθμούς για την σύγκρουση με τον Perez, ανεβάζοντας το σύνολό του στους 6 βαθμούς ποινής. Σ΄αυτό το σημείο, να υπενθυμίσουμε πως εάν ένας οδηγός συμπληρώσει 12 βαθμούς ποινής κατά τη διάρκεια 12 μηνών, αποκλείεται αυτόματα για τον επόμενο αγώνα.

ΠηγήGMM, FIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...