467298

Ο πέμπτος γύρος του DTM θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο από το Red Bull Ring (πρώην Α1 Ring), ωστόσο, ας κάνουμε μια βόλτα στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα 13 χρόνια πριν στον όγδοο αγώνα του πρωταθλήματος. Είναι η τρίτη χρονιά συμμετοχής των coupe αμαξωμάτων, με την Audi να συμμετέχει-ανεπίσημα- με το TT-R, τη Mercedes με τη CLK-DTM και την Opel με το Astra V8 Coupe. Εκείνη η χρονιά ήταν η πρώτη των εκκινήσεων εν στάσει, ενώ οι οδηγοί έπρεπε να καλύψουν συνολική απόσταση 100 χιλιομέτρων και να κάνουν ένα υποχρεωτικό pit stop για αλλαγή ελαστικών.

Στα του αγώνα τώρα και να σε βάλω στο κλίμα του τρελού, τελευταίου γύρου στην αυστριακή πίστα. O Mattias Ekström, όπως περιγράφει στο βίντεο, έχει πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων και δεν μπορεί να κατεβάσει ταχύτητα, ενώ οι Reuter, Menu και Scheider τον καταδιώκουν με τα Astra V8 Coupe. Στην πρώτη στροφή της πίστας, πραγματικά, σαν να συγχρονίστηκαν και να εκτέλεσαν μια “καλά στημένη χορογραφία” στο κυνήγι της τέταρτης θέσης.

Καθώς μπαίνουμε στον τελευταίο γύρο, ο πρωταθλητής Bernd Schneider (CLK-DTM) μάχεται με τον Laurent Aiello (TT-R) για τη δεύτερη θέση, με τον Marcel Fässler να περιμένει ένα λάθος των δύο προαναφερθέντων. Μόνος πρώτος, ο Jean Alesi. Αλλά, δε θα είναι αυτός ο νικητής… Μήπως μου θυμίζει πολύ η περίπτωση αυτή τον αντίστοιχο αγώνα της Formula 1 στην ίδια πίστα, την ίδια χρονιά;

Πάτησε το play και θα καταλάβεις…