Αυτός είναι ο ταχύτερος γύρος στη Formula 1

Σχετικά άρθρα

484664

Θυμάσαι που τα μονοθέσια της Formula 1 κάποτε ακουγόταν σαν πραγματικά μονοθέσια και όχι όπως ακούγονται τα τελευταία δύο χρόνια; Ναι μιλάω για τις ένδοξες εποχές των V12 και V10 κινητήρων και ας ταξιδέψουμε 11 χρόνια πίσω στον χρόνο, και να δούμε τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειωθεί ποτέ στη Formula 1.

Οδηγός: Juan-Pablo Montoya

Μονοθέσιο: Williams FW26

Πίστα: Monza

Στο GP της Monza το 2004, ο τρελός Κολομβιανός είχε καταφέρει να σημειώσει χρόνο 1:19.525 στις ελεύθερες δοκιμές, με μέση ωριαία ταχύτητα 262,2 χλμ/ώρα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη μέση ωριαία ταχύτητα που έχει σημειωθεί ποτέ σε γύρο της Formula 1.

Στον αγώνα ο Montoya είχε καταφέρει να πιάσει τελική ταχύτητα 370 χλμ/ώρα στην μπροστά μεγάλη ευθεία της Ιταλικής πίστας. Τελικά τερμάτισε στην 5η θέση. Στο βάθρο είχανε ανέβει οι Rubens Barrichello (Ferrari), Michael Schumacher (Ferrari) και Jenson Button (BAR-Honda).

Δυνάμωσε τα ηχεία σου και απόλαυσε τον V10 3.0-λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα να ουρλιάζει στην Parabolica στις 19.000 σ.α.λ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr