“Οι κερδισμένοι” από το σκάνδαλο της VW είναι το παλλάδιο και ο Martin Winterkorn

Σχετικά άρθρα

Αν μπορεί κάποιος να πει πως υπάρχουν κερδισμένοι από το σκάνδαλο της VW τότε αυτοί είναι το παλλάδιο και ο Martin Winterkorn. O πρώην CEO της γερμανικής εταιρίας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές στο Braunschweig της βόρειας Γερμανίας, δεν στρέφονται εναντίον του στην έρευνα που κάνουν σχετικά με το παράνομο λογισμικό που τοποθέτησε η VW σε 11 εκατ. Euro 5 TDI μοντέλα της. Η ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών αναφέρει, πως η πρώτη ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα τη περασμένη Δευτέρα, είχε λάθος διατύπωση, με τον πρώην CEO της VW να μην διώκεται ποινικά. Η εισαγγελία ερευνά να βρει τους ανθρώπους εκείνους της Volkswagen που είναι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο. Να θυμίσω πως ο Winterkorn θα πάρει σύνταξη 28,6 εκατ. ευρώ, ενώ ίσως πάρει και αποζημίωση ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το παλλάδιο. Το μέταλλο αυτό χρησιμοποιείται κατά κόρον στους καταλύτες βενζίνης και με τις εικασίες πως το σκάνδαλο της VW θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση των βενζινοκίνητων οχημάτων, οδήγησε σε αύξηση της τιμή του (κατά 11% περίπου) τις τελευταίες ημέρες, εν αντιθέσει με την τιμή του λευκόχρυσου, η τιμή του οποίου παρουσιάζει πτώση. Βλέπεις η πλατίνα χρησιμοποιείται στους καταλύτες των diesel κινητήρων, με τους αναλυτές να προβλέπουν πως η ζήτηση των πετρελαιοκίνητων μοντέλων θα παρουσιάσει πτώση στο μέλλον, λόγω της ιστορίας της VW. Απλά να σημειώσω πως το 70% με 80% της παγκόσμιας παραγωγής του παλλαδίου, ελέγχεται από τη Ρωσία και τη Νότιο Αφρική.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...