Παρελθόν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τον Jaime Alguersuari

Σχετικά άρθρα

Jaime Alguersuari

Δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά λογικά θυμάσαι τον Jaime Alguersuari. Ο Ισπανός είναι πρώην οδηγός της Formula 1 και μάλιστα ο δεύτερος μικρότερος που πήρε μέρος σε Grand Prix, σε ηλικία 19 ετών και 125 ημερών, πίσω στο Ουγγρικό Grand Prix του 2009, με την ομάδα της Toro Rosso, πίσω πλέον από τον Max Verstappen.

Τα 25 χρόνια μόνο πολλά δε θεωρούνται για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όμως ο Alguersuari αποφάσισε να τερματίσει την αγωνιστική του καριέρα. Οι λόγοι είναι άγνωστοι και σίγουρα δεν είναι ιατρικοί, όπως τόνισε ο ίδιος. Ολοκλήρωσε 46 αγώνες στη Formula 1, από τα μισά του 2009 μέχρι και το 2011, ενώ τις δύο επόμενες χρονιές ήταν δοκιμαστής για τα ελαστικά της Pirelli στην κορωνίδα των motorsports.

Μακριά από τη Formula 1, συμμετείχε στο ADAC GT Masters το 2014, με την Rowe Racing, οδηγώντας την Mercedes-Benz SLS AMG GT3 και τέλος έτρεξε και στην πρώτη σεζόν της Formula E, για λογαριασμό της Virgin Racing, χωρίς επιτυχία, αφού πήρε την 13η θέση στην τελική βαθμολογία. Ο ίδιος πάντως τόνισε πως δεν έχει πλέον κίνητρα για να τρέχει σε αγώνες.

Χρειάζομαι μία αλλαγή. Έχω χάσει την αγάπη μου για αυτή την «σύντροφο». Είμαι 25 ετών και αποφάσισα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο. Τώρα, δεν ανήκω στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι και το τέλος.

Ο Ισπανός άφησε έτσι ένα μικρό «παραθυράκι» για το μέλλον, προκειμένου να βάλει και πάλι την αγωνιστική στολή, αλλά αυτό δεν αναμένεται να συμβεί σύντομα, και, όταν αποφασίζεις να τα παρατήσεις στα 25 σου, μάλλον ποτέ ξανά…

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...