Μεγάλη ικανοποίηση στη Force India από τον αγωνιστικό ρυθμό της VJM08

Σχετικά άρθρα

Motor Racing - Formula One World Championship - Japanese Grand Prix - Race Day - Suzuka, Japan

Το φετινό σερί της στους τερματισμούς εντός των βαθμών ετοιμάζεται να σπάσει η Force India, στοχεύοντας στον 5ο συνεχόμενο τερματισμό στη 10άδα και τον 11ο συνολικά για φέτος. Αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο να συμβεί, αν σκεφτούμε την απόδοση της ινδικής ομάδας στον πιο πρόσφατο αγώνα της Ιαπωνίας.

Η VJM08 έδειξε πολύ καλό ρυθμό, κυρίως στον κυριακάτικο αγώνα, ο οποίος σύμφωνα με τον αναπληρωτή επί κεφαλής της ομάδας, Bob Fernley, ήταν ίσως ο καλύτερος μετά από αυτόν της Mercedes W06 στους τελευταίους 10 γύρους του αγώνα. Η πραγματικότητα είναι πως ο ρυθμός ήταν παραπλήσιος με αυτόν της Lotus, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί τα λεγόμενα του Fernley.

Όπως και σε όλα τα αυτοκίνητα, όταν τα βελτιώνεις συστηματικά, δεν είναι κακό όταν τρέξεις ένα σταθερό αυτοκίνητο για μερικούς αγώνες, ώστε στη συνέχεια να μπορείς να το βελτιστοποιήσεις. Αυτό που με ενθάρρυνε ήταν ο αγωνιστικός μας ρυθμός. Τους τελευταίους 10 γύρους του αγώνα, ήμασταν μέσα στα 2 αυτοκίνητα με τον καλύτερο ρυθμό, νομίζω ότι ήμασταν μόνο πίσω από τον Lewis.

Αυτό ήταν ενθαρρυντικό, γιατί η Suzuka ιστορικά είναι μια δύσκολη πίστα για εμάς, αλλά, το πώς θα μεταφραστεί αυτό σε στους επόμενους αγώνες, είναι άλλο πράγμα. Είχαμε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια. Η μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η εκκίνηση πίσω από τις δύο Lotus κι έπρεπε να τις περάσουμε, κάτι που κάναμε μόνο με το ένα αυτοκίνητο.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Practice Day - Monza, Italy

Η Force India δουλεύει πάνω σε ένα σημαντικό πακέτο αναβάθμισης, το οποίο θα παίξει ρόλο και στο μονοθέσιο της επόμενης σεζόν, καθώς τα νέα αυτοκίνητα θα είναι μια βελτιωμένη έκδοση των φετινών. Στόχος είναι να δούμε την αναβάθμιση αυτή στο Grand Prix του Μεξικού, προκειμένου να γίνει η σωστή αξιολόγηση από τους μηχανικούς πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Αλλά, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε κάτι εκτός αν αξίζει να γίνει. Το μονοθέσιο της νέας σεζόν είναι μια εξέλιξη του φετινού, συνεπώς θέλουμε να προσπαθήσουμε να επικυρώσουμε την επόμενη αναβάθμιση πριν από το τέλος της σεζόν, ώστε να έχουμε χρόνο τον χειμώνα να δουλέψουμε πάνω στο επόμενο κομμάτι. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε στο Μεξικό· αν όχι, θα δούμε.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr