Η Κίνα ανησυχεί για τις εκπομπές ρύπων της Volkswagen!

Σχετικά άρθρα

o_1000_680_680_vw-china

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περίπου 2.000 αυτοκίνητα στην Κίνα εξαιτίας του dieselgate ενώ η αρμόδια Κινέζικη υπηρεσία –General Administration of Quality Supervision, Inspection and Quarantine– δήλωσε ότι “ανησυχεί” για τον μηχανισμό στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen και θα πάρει τα μέτρα που κρίνει απαραίτητα. Η AQSIQ δεν διευκρίνισε ποια ακριβώς θα είναι αυτά τα μέτρα αλλά ανακοίνωσε με  τη σειρά της πως θα διεξάγει έρευνα στα οχήματα της Γερμανικής φίρμας. Η αλήθεια είναι ότι η όλη κατάσταση δεν θα επηρεάσει ιδιαίτερα τις πωλήσεις της Volkswagen στην Κίνα φέτος, αφού αφενός είναι ήδη χαμηλές λόγω της γενικότερης κατάστασης της οικονομίας εκεί και αφετέρου, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Ωστόσο ας περιμένουμε να δούμε τις επιπτώσεις που θα έχει μεσοπρόθεσμα στην εικόνα της εταιρίας στην Κίνα.

Σε σχετικές ειδήσεις, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το αν η Volkswagen χρησιμοποίησε κάποιο από τα δάνεια που έχει πάρει από την Ε.Ε. για την παραπλάνηση των αρχών όσον αφορά στις εκπομπές ρύπων πετρελαιοκίνητων οχημάτων. Η Ε.Τ.Ε. θα διεξάγει μία ενδελεχή έρευνα σχετικά με τους σκοπούς για τους οποίους χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα, μιας που υπάρχουν συγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί στόχοι που συνδέονται με τα δάνεια. Το ύψος των δανείων που έχει χορηγήσει η Ε.Τ.Ε. στην Volkswagen ανέρχεται στα €1.8 δις και αν το πόρισμα της έρευνας είναι καταδικαστικό, η τράπεζα ίσως απαιτήσει την άμεση αποπληρωμή τους.

Τέλος, η πολιτεία της California αποφάσισε να βάλει ένα χρονοδιάγραμμα στις ενέργειες της Volkswagen σχετικά με τον χειρισμό του dieselgate. Η Αμερικάνικη πολιτεία απαιτεί από την Volkswagen να αναλύσει το πώς θα επισκευάσει τα οχήματα που διαθέτουν το λογισμικό ώστε αυτά να συμμορφώνονται με τις εκπομπές ρύπων. Η πολιτεία όμως δεν θα σταματήσει εκεί. Σύντομα, θα ξεκινήσουν έλεγχοι και σε οχήματα άλλων εταιριών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποκλίσεις. Η California είναι γνωστή άλλωστε για την αυστηρότητα της όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και η όλη υπόθεση αποτελεί άλλη μία απόδειξη γι’ αυτό.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...