Μέχρι και 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα τα ελαστικά του 2017

Σχετικά άρθρα

GP SINGAPORE F1/2015

Με τους κανονισμούς που εισήγαγε η FIA στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 πέρυσι, πολλοί οπαδοί γύρισαν την πλάτη στο άθλημα. Και όχι άδικα, αφού το οικονομικό και οικολογικό προφίλ που προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο έχει γνωρίσει την απόλυτη αποτυχία! Προκειμένου να αγαπήσει ο κόσμος ξανά το άθλημα, το 2017 θα έχουμε νέες μεγάλες αλλαγές, ώστε τα μονοθέσια να γίνουν περίπου 5 δευτερόλεπτα ταχύτερα στον γύρο.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από βελτιωμένη αεροδυναμική, ισχυρότερους κινητήρες και φαρδύτερα ελαστικά. Σύμφωνα με τον Αγωνιστικό Διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery, τα νέα ελαστικά θα είναι ακόμα και 3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα στον γύρο, σε σχέση με αυτά που έχουμε σήμερα.

Σίγουρα εξετάζουμε φαρδύτερα ελαστικά. Η βασική ακριβής διάσταση έχει αλλάξει λίγο. Συζητάμε για 300 χιλιοστά μπροστά και 400 χιλιοστά πίσω, αλλά και να μείνουμε στις 13 ίντσες. Υπάρχουν οι προσομοιώσεις, πρέπει να παρέχουμε ορισμένα δεδομένα κι ένα να δώσουμε ένα μοντέλο πρόσφυσης στις ομάδες, έτσι μπορούν να ξέρουν πόση απόδοση μπορούν να πάρουν από τα ελαστικά.

Είναι πιθανώς δύο ή και τρία δευτερόλεπτα από το ελαστικό. Βάσει των τροποποιήσεων στην αεροδυναμική και τον κινητήρα, προσπαθούμε να πετύχουμε τον στόχο των πέντε δευτερολέπτων. Στην πραγματικότητα, ακόμα και στα τωρινά ελαστικά θα μπορούσατε να βρείτε απόδοση, αν ψάχνατε γι’ αυτό. Υπάρχουν τεχνολογίες που μπορείτε να εφαρμόσετε κι εστιάζουν περισσότερο στην απόδοση. Το να έχεις πιο φαρδιά ελαστικά, σημαίνει ότι έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής, άρα και περισσότερη απόδοση.

GP RUSSIA F1/2015

Η Pirelli θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής ελαστικών μέχρι και το 2019, όμως η ιταλική εταιρεία ζητά περισσότερες δοκιμές, ειδικότερα για τα ελαστικά του 2017, τα οποία θα παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα φετινά, αλλά και αυτά του 2016. Ο Hembery λέει πως το στόχος των δοκιμών είναι πολύ εφικτός, ενώ θα γίνουν και μερικές δοκιμές και για τα ελαστικά του 2016.

Δεν υπάρχουν ακριβή σχέδια, αλλά είμαστε σε μια διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις κατάλληλες ημέρες δοκιμών για τα ελαστικά του 2017. Για το 2016, ολοκληρώνουμε ένα σχέδιο, ώστε να δοκιμάσουμε μια νέα πολύ μαλακή γόμα, κι επίσης θέλουμε να κάνουμε μερικές διορθωτικές αλλαγές στο ελαστικό.

ΠηγήESPN, GMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr