Ecclestone: Πρέπει να σκίσουμε το βιβλίο της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Bernie Ecclestone

Η Formula 1 είτε μας αρέσει είτε όχι είναι το δημοφιλέστερο μηχανοκίνητο άθλημα στο κόσμο. Δυστυχώς για όλους εμάς, η κατεύθυνση που έχει πάρει από τους διοικούντες δεν είναι αυτή που θα έπρεπε, αφού πλέον είναι ένα κτίριο που πρέπει να γκρεμιστεί από τα θεμέλια και να χτιστεί από την αρχή. Οι αποφάσεις των υπεύθυνων δεν αρέσουν σε πολλούς, και φυσικά σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει ο Bernie Ecclestone.

Ο Βρετανός νοιάζεται περισσότερο για τις χρηματικές του απολαβές παρά για τις ανάγκες των οπαδών, και τώρα δηλώνει πως στο κορυφαίο -πάντα θεωρητικά- μηχανοκίνητο άθλημα του πλανήτη δεν υπάρχει δημοκρατία, και, αν σκεφτούμε λογικά, δεν έχει άδικο. Επιπλέον, παραδέχεται πως ευθύνη έχει και ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι το τωρινό βιβλίο των κανονισμών θα πρέπει να σκιστεί.

Δε νομίζω ότι υπάρχει χώρος για δημοκρατία. Υπάρχουν πολλοί τεχνικοί κανονισμοί που είναι πολύ αυστηροί. Είναι πραγματικά σαν ένα παλιό σπίτι και ο κόσμος να συνεχίζει να προσθέτει κομμάτια, και πραγματικά κανείς δεν ξέρει πού τα έχει προσθέσει. Είμαι τόσο ένοχος όσο οποιοσδήποτε άλλος. Έτσι, νομίζω ότι πρέπει να σκίσουμε το βιβλίο και να έχουμε ένα άλλο.

Έχουμε γίνει πολύ κλινικοί, με πάρα πολλούς κανόνες και κανονισμούς, και θεωρώ ότι, όταν οι οδηγοί ξεκινούν τον αγώνα, θα πρέπει να είναι μόνοι τους. Δε θα πρέπει να έχουν βοήθεια από τα pits, αλλά μόνο συμβουλές.

Η αγαπημένη χώρα του 84χρονου δεν είναι σίγουρα οι ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει ότι κακώς πιστεύουν τόσο στη δύναμή τους και πως δεν ενδιαφέρονται πολύ για τον υπόλοιπο κόσμο.

Δεν είμαι πολύ ενθουσιώδης για τη Αμερική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με αυτούς είναι ότι νομίζουν πως είναι το σπουδαιότερο μέρος της εξουσίας του κόσμου. Και είναι δύσκολο, επειδή είναι ένα μεγάλο νησί, συνεπώς νομίζω ότι είναι λίγο απομονωμένοι. Σιγά-σιγά αρχίζουν να μαθαίνουν τι κάνουν οι άλλοι άνθρωποι στον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...