Ο CEO της Apple πιστεύει πως έρχονται μεγάλες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία

Σχετικά άρθρα

tim cook

H Apple αρχίζει δειλά-δειλά να μιλά για το αυτοκίνητό της, έστω και με απλή αναφορά για τον χώρο των αυτοκινήτων. Ο Tim Cook, ο CEO της μεγαλύτερης εταιρίας του κόσμου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WSJD Live event στην California των ΗΠΑ, ανάμεσα σε αυτά που δήλωσε για τα Apple TV, Apple Watch και Apple Music, αναφέρθηκε και στην αυτοκινητοβιομηχανία, λέγοντας πως αυτή έχει ωριμάσει και έχει φτάσει στο επίπεδο που είναι έτοιμη για μια μαζική αλλαγή. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Θα δούμε τι θα κάνουμε στο μέλλον. Αλλά πιστεύω ότι η βιομηχανία αυτοκινήτου βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής για μαζική αλλαγή. Όχι μόνο μια εξελικτική αλλαγή.

Όταν κοιτώ ένα αυτοκίνητο, βλέπω πως το software έχει γίνει ένα αυξανόμενα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου του μέλλοντος. Με το CarPlay θέλουμε όταν μπαίνουν οι άνθρωποι στο αυτοκίνητο, να έχουν μία iPhone εμπειρία.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως η αυτόνομη οδήγηση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα γίνει σημαντική και πως πολλές εξελίξεις στις τεχνολογίες του αυτοκινήτου δείχνουν μια απομάκρυνση από τους παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, προς μια κατεύθυνση που ο ίδιος αποκαλεί “ηλεκτροποίηση” του οχήματος.

Παρότι ο Cook δεν μίλησε για το αυτοκίνητό της Apple, σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα, το iCar θα παρουσιαστεί το 2019, θα είναι ηλεκτρικό, θα διαθέτει ημι-αυτόνομη λειτουργία, με ορισμένους αναλυτές να πιστεύουν πως το αυτοκίνητο της Apple -με κωδική ονομασία Project Titan- θα ξεκινά από τα 55.000 δολάρια στις Η.Π.Α.

ΠηγήEngadget

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...