Ο Raikkonen παραδέχεται πως το λάθος του τον οδήγησε σε εγκατάλειψη

Σχετικά άρθρα

GP USA F1/2015

Δυστυχώς για τον Kimi Raikkonen και τους φίλους της Ferrari, ο αγώνας στο Austin μπήκε στην κατηγορία εκείνων που θα θέλουν να ξεχάσουν. Ο Φινλανδός υπέπεσε σε ένα ακόμη λάθος τη φετινή χρονιά και, αυτή τη φορά, ανέλαβε άμεσα την ευθύνη. Ήταν στον 20ο γύρο όταν άλλαξε από ενδιάμεσα ελαστικά σε στεγνά, χάνοντας τον έλεγχο της SF 15-T και πέφτοντας στις μπαριέρες.

Αυτό ήταν ένα λάθος που θα περίμενε κανείς να δει από έναν πρωτοεμφανιζόμενο οδηγό και όχι από κάποιον με την εμπειρία του Kimi, που σημειωτέον είναι ο γηραιότερος στο grid. Ο ίδιος πάλεψε και κατάφερε τελικά να βγει από την αμμοπαγίδα, όμως η ζημιά στον εμπρός δεξιά αεραγωγό των φρένων τον οδήγησε στην εγκατάλειψη, ελάχιστους γύρους αργότερα.

Ήταν δικό μου λάθος, δυστυχώς. Ήταν αρκετά ολισθηρό (το οδόστρωμα) εκεί και δεν είδα πως ίσως να υπήρχε ένα μικρό κομμάτι με νερό, οπότε έχασα το πίσω μέρος. Δεν είχα αρκετή έξοδο διαφυγής, κι έτσι σκέφτηκα ότι θα ήταν εντάξει αν χτυπήσω στον τοίχο με το πλάι.

Αλλά τότε κόλλησα σε μια διαφημιστική πινακίδα, κι έπρεπε να προσπαθήσω να ελευθερωθώ με το τιμόνι. Στο τέλος μπόρεσα να ξεκολλήσω τον μπροστινό τροχό και στη συνέχεια να βγω έξω (από την αμμοπαγίδα). Όμως ο αεραγωγός των φρένων χάλασε και το μπροστινό φρένο υπερθερμάνθηκε όταν βγήκα στην πίστα και έπρεπε να σταματήσουμε πριν ξεμείνουμε από φρένα.

Ο Raikkonen έμεινε ευχαριστημένος από την πολύ δυνατή απόδοση του μονοθεσίου στο στεγνό και στοχεύει σε έναν απροβλημάτιστο και χωρίς λάθη αγώνα για το Μεξικό.

Είχαμε ένα καλό αυτοκίνητο σε αυτές τις συνθήκες, ακόμη και με μικρές ζημιές το μονοθέσιο είχε καλή αίσθηση στο στεγνό. Δεν είναι ιδανικό 9το αποτέλεσμα) στο τέλος, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι με το αυτοκίνητό μας ως ομάδα, οπότε ελπίζω στον επόμενο αγώνα να μην γίνουν λάθη και να μπορέσουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα