Ακρωτηριασμένος άντρας θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2016

Σχετικά άρθρα

man-with-no-hands-and-legs-will-race-lemans-2016-proves-you-have-no-excuse-101581_1

Πόσες φορές έχεις ονειρευτεί να κρατάς το τιμόνι της Formula 1, και να οδηγείς με 350 χλμ την ώρα; Σίγουρα δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι για αυτό αλλά οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε. Μην σταματάς να ονειρεύεσαι λοιπόν, είναι το μήνυμα του Frederic Sausset, φανατικός οπαδός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που παρά την απώλεια μέρους των χεριών του και των δύο ποδιών θα λάβει μέρος σε έναν από τους πιο δύσκολους αγώνες.

Ο Frederic, 46 χρονών σήμερα, παρατήρησε μια γρατσουνιά όταν βρισκόταν σε διακοπές τον Ιούλιο του 2012. Αυτό εξελίχθηκε σε επιθετική λοίμωξη και εντός ωρών, λόγω ιατρικής αμέλειας κατέληξε σε μόλυνση του αίματός του. Ήταν πολύ άμεσα και τα καταστροφικά τα αποτελέσματα για τον οργανισμό του. Αυτού του είδους η μόλυνση προκάλεσε νέκρωση των άκρων του σώματός του και βλάβη στα ζωτικά όργανα.

Ο μόνος τρόπος επιβίωσης ήταν ο ακρωτηριασμός των χεριών και των ποδιών πάνω από τα γόνατά του και κάτω. Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη και μετά τη χειρουργική επέμβαση, πέρασε αρκετές εβδομάδες θλίψης, από τη σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία που υπέστη. Ένα απρόσμενο γεγονός όμως έφτιαξε τη διάθεσή του. Ένας πολύ κοντινός του φίλος ήταν επαγγελματίας οδηγός αγώνων και του υποσχέθηκε ότι “θα τον βάλει μέσα στα πράγματα.”

Έπρεπε να βρει ένα νόημα και μέλλον για αυτή τη ζωή

είπε ο φίλος του. O Sausset έχει καταφέρει να ολοκληρώσει ένα γύρο σε πίστα με ένα Audi RS3 σε 2 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα, που είναι ακριβώς τρία δευτερόλεπτα αργότερος από ότι ο Christophe Tinseau, έμπειρος οδηγός αγώνων που έχει συμμετάσχει στον αγώνα του Le Mans 11 φορές.

Χάρη στην υποστήριξη από πολλές εταιρείες, κατασκευαστές αυτοκινήτων, αθλητών και άλλων επιχειρήσεων, ο Γάλλος πιλότος θα αγωνιστεί τον επόμενο χρόνο στον 24-ωρο αγώνα του Le Mans με ένα LMP2 μονοθέσιο. Θα χρησιμοποιεί ειδική βάση στους μηρούς του για το γκάζι και το φρένο, ενώ για το τιμόνι θα διαθέτει ένα προσθετικό άκρο στο δεξί του χέρι. Αν ο Frederic εκπληρώσει το όνειρό του, θα γίνει ο δεύτερος οδηγός αγώνων με κινητικά προβλήματα, μετά το ντεμπούτο του Alex Zanardi στο Spa τον περασμένο Ιούλιο.

Αυτή η ιστορία μπορεί να ακούγεται σαν παραμύθι, αλλά είναι τόσο πραγματική όσο αγάπη σου για τα αυτοκίνητα!

Πηγή Fox News

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...