Το 500 ίππων Peugeot 308 R Hybrid δοκιμάζεται στο Paul Ricard

Σχετικά άρθρα

500-hp-peugeot-308-r-does-acceleration-tests-at-paul-ricard-circuit-video-101662_1

H Peugeot εξέπληξε τους πάντες, όταν τον περασμένο Απρίλιο παρουσίασε το 308 R HYbrid, ένα πρωτότυπο hatchback που περιγράφεται ως “το πιο απόλυτο 308“. Και αν στην αρχή νομίζαμε ότι κάτι τόσο εξωπραγματικό δεν θα πατήσει ποτέ τον δρόμο, τον Ιούνιο το αφεντικό της Peugeot, Maxime, επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο πήρε το πράσινο φως.

Τις προηγούμενες μέρες το γαλλικό εργοστάσιο πήγε το σκληροπυρηνικό υβριδικό 308 R στη πίστα του Paul Ricard για να πραγματοποιήσει δοκιμές εξέλιξης και πιο συγκεκριμένα επιταχύνσεις από στάση. Το πρωτότυπο φορούσε ένα υβριδικό powertrain που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο 1.600αρη THP βενζινοκινητήρα απόδοσης 270 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 85 kW (115 ίππων) ο καθένας. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι τοποθετημένοι ένας σε κάθε άξονα, με το υβριδικό σύνολο να παράγει συνδυαστικά έως και 500 άλογα με 730 Nm ροπής, που ισοδυναμεί με 3,1 κιλά/ίππο. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 4,0 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...