Η μοναδική street-legal Panoz Esperante GTR-1 του 1997 θα εκτεθεί στο Dubai

Σχετικά άρθρα

2015-PanozGTR1-01

H Panoz είναι μια αμερικάνικη εταιρία κατασκευής sport αυτοκινήτων, ενώ έχει συμμετάσχει και σε διάφορους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και του Le Mans. Βάσει των αγωνιστικών ήταν το Panoz Esperante GTR-1, και το πρώτο street-legal αυτοκίνητο που κατασκεύασε η εταιρία θα εκτεθεί στην έκθεση του Dubai, που ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα.

Το αυτοκίνητο υπέστη μια εκτενή εξάμηνη ανακατασκευή από την ίδια την Panoz και αποτελεί ένα από τα δύο που έφτιαξε το εργοστάσιο, για να ομολογκαριστεί το αγωνιστικό του Le Mans του 1997 και μπορούσε να φορέσει πινακίδες κυκλοφορίας.

2015-PanozGTR1-02

Είναι το μόνο που σώζεται και κάτω από το τεράστιο εμπρός καπό του φοράει έναν 6-λιτρο V8 κινητήρα της Ford με 600+ άλογα και 678 Nm ροπή. Συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο της ZF, μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το αμάξωμα ζυγίζει μόλις 898 κιλά, ενώ φοράει 8-πίστονες δαγκάνες της Brembo και τετραπίστονες πίσω.

Ο Dan Panoz ανακοίνωσε ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα ολοκαίνουριο road-legal Esperante GTR-1 αν υπήρξε ζήτηση από πελάτες, με το σώμα να μπορεί να κατασκευαστεί είτε από carbon είτε από άλλα ελαφρά υλικά. Η αρχική του τιμή έχει οριστεί στα 890.000 δολάρια (€827.000), όπου αυξάνεται αρκετά με το customization πρόγραμμα που προσφέρει η εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...