Τέλος ο Alex Wurz από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Σχετικά άρθρα

Alex Wurz

Μείον ένα άτομο θα πρέπει να μετρά ο μηχανοκίνητο αθλητισμός. Μετά από την αποχώρηση της Susie Wolff -δε θα στοιχίσει σε κανέναν μας-, ακόμα ένας θα ακολουθήσει την οδηγό της Williams. Είναι ο Alexander (Alex) Wurz, ο πρώην οδηγός της Formula 1, νυν στο WEC, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Οδηγών (Grand Prix Drivers’ Association).

Ο Αυστριακός θα κλείσει τα 42 του χρόνια σε 3 μήνες, έχοντας μια αρκετά πλούσια καριέρα. Στην πλάτη του έχει 69 αγώνες στη Formula 1, το 1997, το 1998, το 1999, το 2000, το 2005 και το 2007, ωστόσο το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα δεν ήταν αυτό που του ταίριαξε. Ο Wurz είναι ένα πολύ γνωστό όνομα και στο WEC, έχοντας νικήσει μάλιστα σε ηλικία 22 ετών τον 24ωρο αγώνα στο Le Mans, κερδίζοντας το ρεκόρ του νεότερου οδηγού που παίρνει την πρώτη θέση.

Ο Wurz ανακοίνωσε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως αποχωρεί από τα motorsports, γράφοντας:

Μετά από 20 χρόνια ως επαγγελματίας οδηγός αγώνων, είναι ώρα να κρεμάσω το κράνος μου. Ευχαριστώ αγώνες, ήσασταν καλοί μαζί μου!

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις το κράνος του «ψηλού» ήταν ένα από τα διασημότερα και πιο χαρακτηριστικά στη Formula 1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα