5-όροφος αυτόματος πωλητής αυτοκινήτων, ο νέος τρόπος απόκτησης οχήματος

Σχετικά άρθρα

5-story-car-vending-machine-is-the-coolest-way-to-pick-up-your-new-ride-video_1

Είτε θες να το πιστέψεις, είτε όχι, η αγορά αυτοκινήτου στο εξωτερικό και σε μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες είναι τύπου “supermarket”. Αυτό μου είχε αποδείξει η πρότερη εμπειρία μου στην Αγγλία, αλλά και η παρακάτω είδηση έρχεται να το επαληθεύσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Και αν στην Ελλάδα η απόκτηση ενός αυτοκινήτου είναι εκτός από χρονοβόρα, με πολύ γραφειοκρατεία και αρκετή αναμονή (μπορεί και μήνες) για την παραλαβή του, στην Αμερική η αγορά του πήγε σε άλλο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα λίγο έξω από το Nashville του Tennessee, υπάρχει αυτή η 5-όροφη γυάλινη κατασκευή, που παίζει το ρόλο του αυτόματου πωλητή. Ναι, καλά κατάλαβες, όπως αγοράζεις εδώ το αναψυκτικό και τον καφέ, εκεί απλά αγοράζεις αυτοκίνητο.

5-story-car-vending-machine-is-the-coolest-way-to-pick-up-your-new-ride-video_4

Δε ξέρω αν αυτή η νέου είδους “αντιπροσωπεία” είναι το μέλλον, αλλά η Carvana, η εταιρία κατασκευής της, αναφέρει ότι μπορείς να φύγεις με το νέο σου αυτοκίνητο μέσα σε 20 λεπτά. Διαθέτει αρκετά robots, μπορεί να εκθέσει μέχρι 20 αυτοκίνητα, με την παράδοση τους να γίνεται από τρεις πλατφόρμες.

Η Carvana, όπως ονομάζεται το μαγαζί, είναι μέρος του DriveTime Automobile Group που λειτουργεί πάνω από 100 εκθέσεις μεταχειρισμένων στις Η.Π.Α. και σύμφωνα με την εταιρία, είναι το πρώτο από πολλά. Στην ουσία, δίνει στους πελάτες δύο επιλογές. Είτε να παραγγείλουν το αυτοκίνητο της επιθυμίας τους online και να το παραλάβουν από το μαγαζί είτε να αγοράσουν ένα από τα αυτοκίνητα που υπάρχουν σε stock χωρίς σε κανένα σημείο της συναλλαγής να αλληλεπιδράσουν με πωλητή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...