Η Pagani Zonda Revolucion έκανε 6:30 στο Nurburgring;

Σχετικά άρθρα

zonda-revolucion-record-nurburgring

Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που η Pagani Zonda R έκανε 6:47.50 στο Nurburgring στα χέρια του Marc Basseng. Τώρα, σύμφωνα με τον Kris Singh η Pagani Zonda Revolucion έκανε 6:30! Την είδηση “επιβεβαίωσε” τόσο το LoveCars, μία σελίδα στο Facebook, όσο και  οShmee… αν σημαίνει κάτι αυτό.

Συγγνώμη, αλλά εγώ αμφιβάλλω. Όχι ότι η Zonda Revolucion δεν μπορεί να κάνει τέτοιο χρόνο. Ο 6-λιτρος V12 της AMG αποδίδει 800 ίππους και 730 Nm ροπής και έχει να κινήσει μόλις 1.070 κιλά αμαξώματος ενώ το 6-τάχυτο, σειριακό κιβώτιο ολοκληρώνει τις αλλαγές σχέσεων σε μόλις 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η αεροδυναμική είναι σαφώς βελτιωμένη –το αυτοκίνητο διαθέτει και DRS με δύο επιλογές λειτουργίας– ενώ το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά –βλ. traction control της Bosch με 12 ρυθμίσεις και το ABS-.

Όμως, τα όρια ταχύτητας στο Nurburgring εξακολουθούν να ισχύουν. Έγινε πριν την θέσπιση των ορίων και την απαγόρευση γρήγορων γύρων το ρεκόρ και το μαθαίνουμε τώρα; Δεν το πιστεύω. Επίσης, δεν έχουμε καμία επιβεβαίωση από την ίδια την Pagani. Ούτε μέσω δελτίου τύπου, ούτε μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Έγινε τέτοιο ρεκόρ και άφησε να μας ενημερώσει η Lovecars; Επίσης δεν το πιστεύω. Τέλος, video. Πού είναι; Αν ισχύει το ρεκόρ, ελπίζω ότι θα έρθει με την επίσημη ανακοίνωση του από την Pagani αλλά μέχρι στιγμής… “video or didn’t happen”!

ΠηγήKris Singh

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα