Αστυνομικός σταμάτησε το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google επειδή οδηγούσε υπερβολικά αργά

Σχετικά άρθρα

google autonomous car police speed ticket

Θα ήθελα πάρα πολύ να βρίσκομαι σε μια άκρη του δρόμου στην ηλιόλουστη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνια και να έβλεπα την αντίδραση του αστυνομικού όταν σταμάτησε το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google, επειδή αυτό κινούταν υπερβολικά αργά και πίσω του είχε σχηματιστεί ουρά αυτοκινήτων. Το αυτόνομο αυτοκίνητο της Google κινούταν με 38 χλμ/ώρα, σχεδόν στην ανώτατη επιτρεπτή ταχύτητα του οχήματος μέχρι τώρα (40 χλμ/ώρα) για λόγους ασφαλείας, με τον δρόμο να έχει όριο ταχύτητας 56 χλμ/ώρα. Η ανακοίνωσή τοπικής αστυνομίας καταλήγει:

Όταν ο αστυνομικός πλησίασε στο αυτοκίνητο που πήγαινε αργά, συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google.

Το στιγμιότυπο φωτογραφήθηκε από τον Aleksandr Milewski, με την Google με τη σειρά της να ανεβάζει την φωτογραφία στη σελίδα του Google Self-Driving Car Project στο Google+. Ο αστυνομικός αφού πήρε τις απαντήσεις που ήθελε από τον επιβάτη – χειριστή του οχήματος, το άφησε να συνεχίσει το δρόμο του, με την Google να δηλώνει περήφανα πως μετά από 1,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα αυτόνομης οδήγησης δεν έχει πάρει ούτε μία κλήση.

Στην Καλιφόρνια ο νόμος επιτρέπει την κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς οδηγό στους δρόμους στους οποίους το όριο ταχύτητας είναι τα 35 μίλια (56 χλμ) ή λιγότερο. Στην ανακοίνωση της αστυνομίας διευκρινίζεται εξάλλου ότι ο αστυνομικός είπε στον επιβάτη του αυτόνομου αυτοκινήτου της Google ότι καθυστερεί την κυκλοφορία των άλλων οχημάτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...