Σοβαρά τώρα; Πρωτάθλημα με… αυτόνομα μονοθέσια;!

Σχετικά άρθρα

Formula E

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω; Δεν μπορεί, είναι κάποιου είδους τρολαρίσματος· κάποιου είδους πλάκας! Αλλά, γιατί δε γελάει κανείς; Γιατί δεν είναι ούτε τρολάρισμα ούτε πλάκα, παρά μόνο μία ακόμα πανηλίθια ιδέα από τη FIA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και τώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει κάτι πραγματικά… πώς να το χαρακτηρίσω κόσμια; Άσ’ το καλύτερα!

Φαντάζομαι πως γνωρίζεις τη Formula E, το ηλεκτρικό πρωτάθλημα που έχει δημιουργήσει η FIA, προκαλώντας γέλιο στους περισσότερους από εμάς. Γίνεται να υπάρξει κάτι χειρότερο; Ναι, γιατί… οι ανίκανοι είναι ικανοί για όλα! Αυτό που προέκυψε από τους διοικούντες είναι το RoboRace. Με το όνομα αυτό και τον τίτλο που διάβασες πριν μπεις στο άρθρο, τα έχεις καταλάβει σχεδόν όλα.

Ναι, η Formula E, που διοικείται από τη FIA, και η Kinetik σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα πρωτάθλημα όπου θα τρέχουν μονοθέσια χωρίς οδηγό, δηλαδή αυτόνομα! Επαναλαμβάνω, δεν είναι πλάκα! Τα αγωνιστικά θα τρέχουν στις ίδιες πίστες με τη Formula E, δύο ώρες πριν από το κάθε ePrix, με τη διάρκεια του δικού τους αγώνα να είναι στη μία ώρα.

Τα μονοθέσια θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και η μόνη παρέμβαση που θα επιτρέπεται είναι στο λογισμικό κομμάτι. Κάθε μία από τις δέκα ομάδες θα έχει δύο μονοθέσια, τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με αλγόριθμους από την Al Technology (Τεχνητή Νοημοσύνη) και στόχος είναι η βοήθεια στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων δρόμου, μια τεχνολογία που οι κατασκευαστές θέλουν να βγάλουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

Στόχος είναι το RoboRace να ξεκινήσει από τη σεζόν του 2016-2017, και η Formula E θέλει να ανακαλύψει ταλαντούχους ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της τεχνολογίας, προκειμένου στο άμεσο μέλλον τα αυτόνομα αυτοκίνητα να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους. Ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E δήλωσε πως ελπίζει εταιρείες όπως η Google, η Uber, η Continental και η Bosch θα μπουν στο Roborace.

Όσο για το πρωτάθλημα αυτό, εμείς απλά γελάμε και κλαίμε μαζί…

ΠηγήFormula E

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...

Ford: Σε καλό δρόμο οι εργασίες με την Red Bull

Η Ford Performance προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τις αγωνιστικές της δραστηριότητες. Αρχικά μίλησε για την επιστροφή της στη Formula 1, με...

Το πρώτο τρέιλερ της σειράς του Netflix για το NASCAR

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο τρέιλερ της σειράς ντοκιμαντέρ που έχει ετοιμάσει για πρωτάθλημα του NASCAR, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές...
Autoblog.gr