Επίσημο: Volvo S90

Σχετικά άρθρα

Location Front Quarter Volvo S90 Mussel Blue

Μετά την διαρροή των φωτογραφιών του πριν από μερικές ώρες, η Volvo παρουσίασε επίσημα σήμερα το S90, το νέο μεγάλο πολυτελές σεντάν της. Σύμφωνα με την σουηδική εταιρία, το νέο S90 αντιπροσωπεύει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός γι’αυτή. Εξοπλισμένο με μια πληθώρα νέων τεχνολογιών, από πρωτοπόρα συστήματα ασφαλείας έως εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες στο «cloud», το νέο Volvo S90 είναι ακόμη μια απόδειξη για τη συνεχιζόμενη εξέλιξη και τρόπον τινά μεταμόρφωση της σουηδικής μάρκας. Ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO του Volvo Car Group δήλωσε:

Με το λανσάρισμα του XC90 είχαμε ήδη δείξει πόσο ψηλά βάζουμε τον πήχη. Είμαστε πλέον ξεκάθαρα και αποφασιστικά μέσα στο παιχνίδι. Έχοντας πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα τελευταία πέντε χρόνια, όχι μόνο διαθέτουμε ένα σαφές όραμα για το τι μπορεί να είναι η Volvo, αλλά εκπληρώνουμε την υπόσχεσή μας για την αναγέννηση της μάρκας μας και την εκπλήρωση όλων των επιθυμιών των πελατών.

Location Profile Left Volvo S90 Mussel Blue 2

Έχει μήκος 4.963 mm, πλάτος 1.890 mm, ύψος 1.443 mm και μεταξόνιο 2.941 mm. Ζυγίζει από 1.800 έως 2.150 κιλά, ανάλογα την έκδοση και τον κινητήρα και έχει αεροδυναμικό συντελεστή 0,28-0,29 Cd. Ο χώρος αποσκευών του αγγίζει τα 500 λίτρα, που μετά την αναδίπλωση των καθισμάτων φτάνει μέχρι και τα 1.978 λίτρα.

Η Volvo έχει εξοπλίσει το S90 με ένα προηγμένο χαρακτηριστικό ημι-αυτόνομης οδήγησης, το Pilot Assist. Το σύστημα εφαρμόζει απαλές κινήσεις στο τιμόνι για να διατηρεί το αυτοκίνητο μέσα στη διαγράμμιση της λωρίδας κυκλοφορίας σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου έως τα 130 χλμ/ώρα, χωρίς την οποιαδήποτε μεσολάβηση του οδηγού και χωρίς πλέον να χρειάζεται το αυτοκίνητο να ακολουθεί κάποιο άλλο όχημα. Το Pilot Assist αποτελεί ακόμη ένα βήμα προς την εντελώς αυτόνομη οδήγηση.

Ο σχεδιασμός του δανείζεται στοιχεία του XC90, έχει τα Hammer Thor LED μπροστά φωτιστικά σώματα, με τα πίσω φώτα να είναι τεχνολογίας LED. Το εσωτερικό συνδυάζει το σκανδιναβικό ντιζάιν, την ασφάλεια αιχμής, όπως και τις cloud εφαρμογές και υπηρεσίες. Ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus Connect και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Location Rear Quarter Right Volvo S90 Mussel Blue

Χρησιμοποιεί την αρθρωτή πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νέο XC90 και μηχανικά θα φορά τα ίδια σύνολα με αυτά που συναντάμε στο XC90. Θα προσφέρεται ο T8 υβριδικός 2.0-λίτρος κινητήρας απόδοσης 400 ίππων με 640 Nm ροπής, ο T6 2.0-λιτρος κινητήρας απόδοσης 320 ίππων με 400 Nm ροπής, ο D5 2.0-λίτρων απόδοσης 235 ίππων με 480 Nm ροπής και ο D4 2.0-λίτρων απόδοσης 190 ίππων με 400 Nm ροπής. Οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και με ένα 8-τάχυτο αυτόματο.

Η ιδέα μας ήταν να εμφυσήσουμε μία εντελώς φρέσκια, καινούρια πνοή σε αυτή τη μάλλον συντηρητική κατηγορία και να προσδώσουμε μια οπτική έκφραση που αποπνέει αυτοπεποίθηση και ηγετική στόφα στην εξωτερική εμφάνιση. Όσο για την εσωτερική σχεδίαση, ανεβάσαμε το S90 στο επόμενο επίπεδο, παρέχοντας μια high-end εμπειρία πολυτέλειας που υπόσχεται απόλυτη άνεση αλλά και έλεγχο.

Στο S90 συναντάμε επίσης μια παγκόσμια καινοτομία στο City Safety: την ανίχνευση μεγάλων ζώων. Πρόκειται για ένα σύστημα ικανό να εντοπίζει μεγάλα ζώα όπως το άλογο, η αγελάδα, το ελάφι κλπ., κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Όπως και στην ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, η τεχνολογία προσφέρει όλα τα γνωστά – από άλλες εφαρμογές της Volvo – επίπεδα προειδοποίησης αλλά και αυτόματης πέδησης αν κριθεί αναγκαίο, για την αποφυγή μιας σύγκρουσης. Επιπλέον, στην εξέλιξη του Νέου S90 έχει χρησιμοποιηθεί και ο προηγμένος εξομοιωτής πλαισίου Vi-Grade, στον οποίο πρόσφατα επένδυσε η Volvo Cars. Ο Dr. Peter Mertens, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης της Volvo Cars τόνισε:

Το Νέο S90 κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός, όσον αφορά τα δυναμικά οδικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και την ποιότητα κύλισης. Επανασχεδιάσαμε από λευκό χαρτί την οδηγική εμπειρία που προσφέρει η Volvo, ώστε να παρέχουμε αίσθηση ακρίβειας και συμμετοχής του οδηγού στον έλεγχο του αυτοκινήτου, αλλά και κορυφαία άνεση,

Interior cockpit Volvo S90

Το επίσημο ντεμπούτο του Volvo S90 θα γίνει στην έκθεση του Detroit στις 11 Ιανουαρίου 2016, με την Volvo να βγάζει στην αγορά και το V90. Και τα δύο αυτοκίνητα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρίας στη πόλη Daqing της Κίνας, με την Σουηδική εταιρία να πιστεύει πως τα μοντέλα θα ενισχύσουν σημαντικά τις ετήσιες πωλήσεις της, ώστε έως το 2020 να πουλά συνολικά 800.000 αυτοκίνητα. Η Volvo αναμένει πως το τουλάχιστον 80% των αγοραστών σου S90 θα είναι η πρώτη φορά που αγοράζουν ένα μοντέλο της Volvo, το διπλάσιο ποσοστό από το αντίστοιχο ποσοστό του XC90.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο S90 μπορείς να διαβάσεις εδώ, τεχνικά χαρακτηριστικά εδώ και λεπτομέρειες για το Intellisafe εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...