Η Mercedes μηνύει μηχανικό της πριν αυτός πάει στη Ferrari

Σχετικά άρθρα

Mercedes Ferrari

O Benjamin Hoyle ήταν ένας από τους τέσσερις επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Mercedes, ο οποίος τον Μάιο του 2014 εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από τη Γερμανική ομάδα. Καθώς ο Hoyle είχε πάνω από ενάμιση χρόνο ακόμα μέχρι τη λήξη του συμβολαίου του, η Mercedes –όπως ήταν λογικό- του ανέθετε πλέον εργασίες άσχετες με τη Formula 1.

Παρότι η δουλειά του Hoyle δεν είχε πια να κάνει με την F1, οι άνθρωποι της Mercedes πρόσεχαν κάθε κίνηση του συναδέλφου τους, υποψιασμένοι πως ο Hoyle σκόπευε μετά τη λήξη του συμβολαίου του -τον Δεκέμβριο φέτος- να μετακομίσει στο Maranello.

Σύμφωνα με την μήνυση που κατέθεσε το νομικό τμήμα της Mercedes στις 19 Οκτωβρίου, ο Hoyle βρέθηκε να κοιτάει αναφορές αγώνα και πήρε εμπιστευτικά δεδομένα, παρόλο που του είχε δοθεί νέο e-mail και τα δεδομένα που άνηκαν στη Mercedes είχαν αφαιρεθεί από τον υπολογιστή του, τον Μάιο του 2014.

Formula One World Championship 2015, Round 3, Chinese Grand Prix, Shanghai, China, Saturday 11 April 2015 - Lewis Hamilton (GBR) Mercedes AMG F1 looking at the Ferrari.

Μεταξύ των δεδομένων που κλάπηκαν, σύμφωνα πάντα με τη μήνυση της Γερμανικής ομάδας, βρίσκεται η αναφορά αγώνα του φετινού GP Ουγγαρίας, δεδομένα για τη φθορά και τα αγωνιστικά χιλιόμετρα των κινητήρων της Mercedes, καθώς και αρχεία με τους κωδικούς που χρειάζεται κάποιος για να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα αγώνα. Ο Hoyle μπορεί να προσπάθησε να καλύψει τα ίχνη του σβήνοντας τα δεδομένα, άλλα σύμφωνα με τη Mercedes:

O κύριος Hoyle και πιθανώς η Ferrari έχουν κερδίσει παράνομο πλεονέκτημα.

Η Mercedes ζητάει από τον πρώην υπάλληλό της να επιστρέψει όλα τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχει, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και να μην εργαστεί στη Ferrari ή σε οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή της, μέχρι μετά το τέλος του ερχόμενου πρωταθλήματος.

[Photo Copyrights: Marco Miltenburg]

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr