Πωλείται μια εξαιρετικά σπάνια McLaren M12 Coupe του 1969

Σχετικά άρθρα

1969-mclaren-m12-coupe-2

H McLaren M12 ήταν ένα ανοικτού cockpit αγωνιστικό που αναπτύχθηκε από την Bruce McLaren Motor Racing το 1969, αποκλειστικά για σκοπό να πωληθεί σε πελάτες της στο πρωτάθλημα Can-Am. Η Μ12 συνδύαζε στοιχεία από δύο από τις προηγούμενες προσπάθειες της McLaren, τη Μ6 και τη Μ8, με το συγκεκριμένο που βλέπεις να ήταν εξέλιξη των McLaren M6 / M12 Can-Am και μετατράπηκε σε street-legal στη Γαλλία, από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη. Μόλις 8 μονάδες κατασκευάστηκαν συνολικά, κάτι που εκ των πραγμάτων την κάνει εξαιρετικά σπάνια, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη που μετατράπηκε σε coupe, καθώς οι αρχικές M12s ήταν Spyder.

1969-mclaren-m12-coupe-4

Το supercar της τότε εποχής ήταν σχεδιασμένο να φορέσει τον Big Block V8 της Chevrolet, αλλά αρκετοί αγοραστές τον άλλαξαν με άλλους, κάτι που κάνει ακόμα πιο σπάνιο να βρεις κάποια Μ12 σε αυθεντική κατάσταση. Τέτοια που είναι αυτή που βλέπεις, καθώς φορά τον αμερικάνικο κινητήρα, με το ιστορικό του να είναι μακρύ. Έχει αλλάξει αρκετούς ιδιοκτήτες, με έναν από αυτούς να ήταν και ο Carroll Shelby καιι τώρα βρίσκεται προς πώληση, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή η τιμή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...