Τα 10 εντυπωσιακότερα αυτοκίνητα του 2015

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

top 10 cars 2015

Το 2015 αποτελεί πλέον παρελθόν και μέσα στις 365 ημέρες του, οι αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσίασαν δεκάδες νέα μοντέλα. Τα καλύτερα πρωτότυπα της χρονιάς τα είδαμε, όπως και τα 11 μοντέλα που τα περιμένουμε με ανυπομονησία μέσα το 2016. Τώρα ας δούμε τα 10 πιο εντυπωσιακά αυτοκίνητα της χρονιάς που αφήσαμε πίσω μας 4 ημέρες πριν.

[/nextpage]

[nextpage title=”696 Biposto” ]

141202_Abarth_695-biposto_34

To Abarth 695 Biposto είναι ένας πανάκριβος ιταλικός πύραυλος τσέπης. Αποδίδει 190 άλογα κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα και αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ.

[/nextpage]

[nextpage title=”BMW M4 GTS” ]

bmw m4 gts

Η απόλυτη M4 είναι η GTS. Το μυστικό της τεράστιας ισχύος και ροπής του κινητήρα κρύβεται στο σύστημα ψεκασμού νερού. Ο χρόνος της στην πίστα του Nurburgring τα λέει όλα: Ολοκλήρωσε τον γύρο σε 7:27, δηλαδή 30 δευτερόλεπτα λιγότερα απ’ ότι μια απλή Μ4, ενώ μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Veyron” ]

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse La Finale (1)

H Bugatti Veyron την περασμένη δεκαετία, έγινε συνώνυμο της πολύ υψηλής ταχύτητας. Οι τίτλοι τέλους για την Veyron έπεσαν στην έκθεση της Γενεύης όταν και παρουσιάστηκε η τελευταία της σειράς, η Veyron La Finale.

Ήταν η 450η Veyron που κατασκευάστηκε και εξωτερικά παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το πρώτο μοντέλο της σειράς, η εταιρία ωστόσο χρησιμοποίησε για πρώτη φορά κοκκινόμαυρο αμάξωμα από ανθρακονήματα. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της παραμένει ο 8λιτρος κινητήρας με 4 turbo που φτάνει τα 1.200 άλογα.

[/nextpage]

[nextpage title=”F12 tdf” ]

Ferrari F12tdf

Για εκείνους που η απλή F12 δεν είναι αρκετή, η Ferrari παρουσίασε την σκληροπυρηνική έκδοσή της. Η F12tdf όπως την ονόμασε η ιταλική φίρμα, βγήκε σε μόλις 799 μονάδες, έκανε φυσικά sold out σε χρόνο ρεκόρ και ξεχωρίζει για το μειωμένο βάρος, την προηγμένη αεροδυναμική και την επιπλέον ιπποδύναμη. Για την ιστορία να πω, πως τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,9 δευτερόλεπτα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Civic Type R” ]

Honda-Civic_Type_R_2015_1600x1200_wallpaper_02

Πέντε χρόνια χρειάστηκε να περάσουν μέχρι η Honda να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο Civic Type R, αλλά βάσει του αποτελέσματος η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω. Το νέο ιαπωνικό hot hatch “πιάνει” τα 100 χλμ. σε 5,7 δευτερόλεπτα, διαφοροποιείται αρκετά από τον ανταγωνισμό αλλά στην Ελλάδα η τιμή του είναι απαγορευτική.

[/nextpage]

[nextpage title=”Aventador SV” ]

Lamborghini Aventador SV 1

Η Lamborghini Aventador SV (ή αλλιώς Superveloce) είναι η σκληροπυρηνική έκδοση της Aventador. Παράγει 740 άλογα, κυκλοφόρησε σε μόλις 600 μονάδες και προκαλεί πανικό από όπου και αν περάσει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mazda MX-5″ ]

Mazda-MX-5_2016_1024x768_wallpaper_0a (1)

Την τέταρτη γενιά του MX-5 παρουσίασε μέσα στο έτος η Mazda και δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την λίστα. Το ιαπωνικό roadster μοντέλο επιστρέφει στις ρίζες του, ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο, είναι αρκετά προσιτό οικονομικά και δεν είναι τυχαίο που οι προκάτοχοι του, έκαναν το μοντέλο να φέρει τον τίτλο του (διθέσιου) σπορ αυτοκινήτου με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως.

[/nextpage]

[nextpage title=”911 GT3 RS” ]

porsche-911-gt3-2014-widescreen-26

Η καλύτερη Porsche 911 της τελευταίας γενιάς δεν είναι άλλη από την 911 GT3 RS. Περισσότερο “αγωνιστική” βάσει των χαρακτηριστικών της, ξεχωρίζει από το εξαιρετικά ελαφρύ και αεροδυναμικό σώμα, όπως και από τα 500 ατμοσφαιρικά άλογα. 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Model X” ]

Tesla Model X 3

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV παραγωγής είναι γεγονός. Το Tesla Model X τροφοδοτείται από το ίδιο powertrain του Model S, μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει και ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό, το κουμπί της “βιολογικής άμυνας”, που ενεργοποιεί το μεγάλο φίλτρο αέρα και εμποδίζει βακτηρίδια, αλλεργιογόνα, αιθαλομίχλη και ιούς να μπουν στην καμπίνα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mirai” ]

Toyota Mirai Euro Spec (26)

Σχεδιαστικά μπορεί να μην εντυπωσιάζει το Toyota Mirai, αλλά σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον λόγω χαρακτηριστικών. Το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που λειτουργεί με καύσιμα υδρογόνου, αποδίδει 155 άλογα, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 178 χλμ/ώρα.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr