Η Dodge κατάργησε την Viper λόγω αερόσακων κουρτίνας

Σχετικά άρθρα

©2015 Richard Prince richard@rprincephoto.com www.rprincephoto.com 631-427-0460 (USA)

Η Dodge έχει πάρει την απόφαση να καταργήσει την Viper, με το Motor Trend να επικαλείται πηγή κοντά στην FCA και να δηλώνει πως η οχιά δεν καταργήθηκε λόγω των χαμηλών πωλήσεων, αλλά επειδή δεν μπορούσε να πληρεί τα νέα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας FMVSS #226, τα οποία απαιτούν τα αυτοκίνητα να εφοδιάζονται με πλευρικούς αερόσακους τύπου κουρτίνας. Η πηγή αναφέρει πως η FCA αν τοποθετήσει τέτοιους αερόσακους στο μοντέλο, τότε γνωρίζει πως θα περιορίσει σημαντικά τον διαθέσιμο χώρο για τα κεφάλια των επιβατών.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η FCA φαίνεται πως δεν υπολόγισε τους επόμενους κανονισμούς ασφαλείας όταν σχεδίαζε την Viper, και έτσι αυτή, γίνεται το πρώτο μοντέλο που καταργείτε εξαιτίας του γεγονότος πως δεν πληροί τους νέους κανονισμούς. Η FCA όμως δεν βάζει ταφόπλακα στην Viper, μιας και όπως δήλωσε ο CEO της, Sergio Marchionne, υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον να δούμε μια νέα γενιά της Viper.

ΠηγήMotortrend

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...