Σχεδιαστής δημιουργεί ένα νέο V10 supercar

Σχετικά άρθρα

Project Caden in development

Το όνομα Carlos Salaff ίσως να μην σου λέει κάτι, αλλά η πένα του έχει βάλει την υπογραφή στον σχεδιασμό αρκετών μοντέλων της Mazda, όπως τα Mazda3, το CX-7, την σημερινή γενιά του MX-5, αλλά και στο υπέροχο Furai Concept.

Ο Αμερικάνος, μετά από 10 χρόνια εργασίας στην Ιαπωνική εταιρία, έχει ξεκινήσει την δική του εταιρία, την Salaff Project Caden, που έχει ως στόχο να περάσει στη παραγωγή ένα supercar, με V10 κινητήρα, με τον σχεδιασμό του να αντλεί στοιχεία από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα των δεκαετιών μεταξύ του 1960 και του 1980. Ειδικά τα μονοθέσια της Formula 1 της εποχής εκείνης, τον συναρπάζουν, όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του.

project-caden_front-tip-up_sketch (2)

Το supercar του Salaff για την ώρα βρίσκεται στην φάση της ανάπτυξης και διαθέτει σώμα από αλουμίνιο. Ο Salaff θέλει το δημιούργημά του να φορά έναν ισχυρό V10 κινητήρα προερχόμενος από τις M5 και Μ6 προηγούμενων γενιών, που θα συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, να διαθέτει monocoque σασί από αλουμίνιο, και ανάρτηση παρόμοιας φιλοσοφίας με αυτή των μονοθεσίων της Formula 1. Ο οδηγός θα κάθεται στο κέντρο, έχοντας παρόμοια διάταξη με αυτή την McLaren F1.

ΠηγήForrmtrends

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Ιάπωνας Ken Okuyama παρουσίασε στη Villa d’Este το Kode61 Birdcage

Μετά τα Kode0 και Kode57, ο Ιάπωνας σχεδιαστής Ken Okuyama παρουσίασε στο φετινό Concorso d'Eleganza, που διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Villa d'Este, που...