Έκθεση Γενεύης 2016: Citroen Spacetourer και Spacetourer Hyphen concept

Σχετικά άρθρα

Citroen SpaceTourer and Spacetourer Hyphen concept in Geneva 2016 (26)

Η Citroen στο περίπτερο της, εκτός από το C4 Cactus Rip Curl και E-Mehari είχε και δύο SpaceTourer. Το πρώτο ήταν το Hyphen concept, το οποίο είναι αποτέλεσμα της συνεργασία της με το Γαλλικό pop group “Hyphen Hyphen”. Το πρώτοτυπο όχημα που συνδυάζει την δυναμικότητα ενός SUV με την πρακτικότητα ενός MPV και ξεχειλίζει από ενέργεια.

Το design του SpaceTourer Hyphen concept είναι πιο σκληροτράχηλο με ελαφρώς διαφορετικό εμπρός προφυλακτήρα και πλαστικά προστατευτικά μαύρου χρώματος εμπρός, πίσω και στο πλάι. Το πρωτότυπο “πατάει” σε ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών ενώ η απόσταση από το έδαφος είναι αυξημένη συγκρινόμενη με αυτήν της έκδοσης παραγωγής του SpaceTourer.

Citroen SpaceTourer and Spacetourer Hyphen concept in Geneva 2016 (36)

Στο εσωτερικό όμως, οι σχεδιαστές ξεσάλωσαν. Από τη μία είναι οι τεράστιοι χώροι που ούτως ή άλλως διαθέτει το SpaceTourer αλλά από την άλλη, είναι τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για να κάνουν την καμπίνα μία εμπειρία από μόνη της. Κάτω από το καπό, βρίσκεται ένας BlueHDi 150 S&S πετρελαιοκινητήρας που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο ενώ το SpaceTourer Hyphen concept εξοπλίζεται και με σύστημα τετρακίνησης. Το πρωτότυπο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης.

Citroen SpaceTourer and Spacetourer Hyphen concept in Geneva 2016 (1)

Λίγο πιο δίπλα, υπήρχε και το νέο της βαν που ανέπτυξε από κοινού με την Peugeot και την Toyota και έχει αποσπάσει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP. Το SpaceTourer μπορεί να μεταφέρει έως και 9 άτομα, κατασκευάζεται πάνω σε μια παραλλαγή της EMP2 πλατφόρμας και θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις με μήκος 4,6 μέτρων, 4,95 μέτρων και 5,3 μέτρων. Οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα με το σύρσιμο που ποδιού κάτω από το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να τις ανοίξει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το βανάκι εξοπλίζεται με μια σειρά συστημάτων ασφαλείας και τεχνολογιών όπως Lane departure warning, blind spot monitoring, road sign recognition, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Collision Alert και ενεργό active cruise control. Αρχικά θα προσφέρεται με έξι BlueHDi κινητήρες πετρελαίου απόδοσης από έως 180 άλογα που συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες της έκθεσης της Γενεύης του 2025

Παρότι οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου της Γενεύης αναφέρουν ότι η επιστροφή της στη μετά-Covid εποχή ήταν επιτυχημένη και πολλά υποσχόμενη, η πραγματικότητα απέχει...

Pininfarina Enigma GT με V6 κινητήρα υδρογόνου

Το πρωτότυπο Pininfarina Enigma GT έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης και σύμφωνα με την εταιρία μας δείχνει το πως θα μοιάζουν...