Ο Wolff πουλά τις εναπομείνασες μετοχές της Williams

Σχετικά άρθρα

Toto Wolff

Η εμπλοκή του Toto Wolff με τη Mercedes-Benz δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι ο Αυστριακός είναι επί κεφαλής του αγωνιστικού τμήματος. Ο Wolff κατέχει το 30% της Mercedes AMG, ομάδας που τα τελευταία δύο χρόνια κυριαρχεί στη Formula 1. Πριν από τη Mercedes, όμως, ο Wolff ήταν ένα σημαντικό στέλεχος και μέτοχος της Williams.

Η επένδυσή του και ο ρόλος του στη Mercedes ανάγκασαν τον Wolff να μείνει με το 15% των μετοχών της Williams, το οποίο αρχικά μειώθηκε στο 10%, στη συνέχεια στο 5%, και σήμερα μαθαίνουμε πως ο Αυστριακός πούλησε και το υπόλοιπο 5%. Ο αγοραστής δεν είναι άλλος από τον αμερικανό επιχειρηματία Brad Hollinger, επί κεφαλής της Vibra Healthcare και ιδιοκτήτης 90 νοσοκομείων στις ΗΠΑ. Ο Wolff δήλωσε για την ολοκλήρωση των επιχειρηματικών του σχέσεων με τη Williams:

Είμαι έκπληκτος για τα συναισθήματα που υπάρχου αυτή τη μέρα, κόβοντας τους τελικούς επιχειρηματικούς δεσμούς με τον Sir Frank και την ομάδα στη Williams. Έχοντας μπει στην ομάδα καθαρά με την προοπτική επενδύσεων, σύντομα βρήκα τον εαυτό μου σε πολύ πιο ενεργό ρόλο, συμβάλλοντας στην αναδιάρθρωση αυτής της σπουδαίας ανεξάρτητης ομάδας της Formula 1.

Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στο άθλημα με μία ομάδα αληθινού πάθους για αγώνες, όπου έπρεπε να πάρουμε ακριβής αποφάσεις για το μέλλον της επιχείρησης και του αθλήματος. Πήρα κάποια μαθήματα με τον σκληρό τρόπο, αλλά όλα είναι πολύτιμα για την κατανόηση του κλάδου. Πάντα θα θυμάμαι αυτή την περίοδο, ευχαριστώντας τον Sir Frank και την ομάδα. Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο να είμαι μέλος της ιστορίας της Williams.

Δηλώσεις, φυσικά, έκανε και ο Sir Frank Williams, ιδρυτής της Williams και μέτοχος κατά 52% πλέον.

Ο Toto έχει γίνει ένας σπουδαίος φίλος της Williams τα τελευταία χρόνια και τον ευχαριστούμε για τη συμβολή του και για ό,τι έκανε στη μεγάλη αλλαγή της εταιρείας από το 2009 που επένδυσε. Έχει κάνει επίσης τρομερή δουλειά και στη Mercedes-Benz από τότε που ανέλαβε επί κεφαλής του αγωνιστικού τμήματος το 2013. Οδηγώντας την ομάδα σε δύο συνεχόμενους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, είναι μια επιτυχία που δεν πρέπει να υπονομευθεί.

Δεδομένου του ρόλου που έχει στη Mercedes-Benz, η πλήρης εκποίηση των μετοχών του ήταν αναπόφευκτη και τον ευχαριστούμε για το γεγονός ότι τις πούλησε σε έναν κατάλληλο αγοραστή στον κατάλληλο χρόνο. Ο Toto έχει πουλήσει όλες τους τις μετοχές στον Brad Hollinger, έναν εξαιρετικά επιτυχημένο επιχειρηματία με μεγάλο πάθος για τη Formula 1 και την ομάδα μας. Είναι σπουδαίο κεφάλαιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...