Η μετοχή της BMW έπεσε παρά το ρεκόρ κερδών

Σχετικά άρθρα

BMW-VISION-NEXT-100-images-34-750x500

H BMW στις αρχές της εβδομάδας γιόρτασε τον πρώτο αιώνα ζωής της, αλλά τα δώρα που δέχτηκε από το οικονομικοτεχνικό περιβάλλον δεν ήταν και τα καλύτερα. Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι για το μέλλον της και τις προοπτικές της εταιρείας απέναντι στις premium αντιπάλους της, ενώ οι μέτοχοι δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε για τις πρόσφατες πληρωμές μερισμάτων. Ακόμα, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, η τιμή της μετοχής της γερμανικής εταιρίας έπεσε σχεδόν κατά 2% στις πριν δύο μέρες.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές βλέπουν ότι η πρωτιά της BMW απέναντι στις άλλες δύο γερμανικές εταιρίες και την Lexus δεν είναι κραταιά, και ανησυχούν ότι την πλησιάζουν. Από την άλλη, το 2015 τα καθαρά κέρδη της BMW αυξήθηκαν κατά 10% και έφτασαν τα 6,4 δις ευρώ, με τον τζίρο της να αυξάνεται κατά 15% και έφτασαν τα 92,2 δις ευρώ, αλλά παρόλα αυτά οι μέτοχοι ήθελαν μεγαλύτερα μερίσματα μετά από μια τόσο επιτυχημένη χρονιά, με την BMW να καταβάλει μερίσματα βάσει το ποσοστό των κερδών, αλλά οι επενδυτές ανέμεναν περισσότερα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...