F1 2016: Ο απόλυτος οδηγός του νέου πρωταθλήματος

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

f12016

Οι ημέρες πέρασαν ευτυχώς εύκολα για όλους εμάς τους λάτρεις της Formula 1 και το νέο πρωτάθλημα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ είναι προ των πυλών. Στις 18 Μαρτίου και πιο συγκεκριμένα στις 3:30 τα ξημερώματα θα ακουστούν και πάλι τα μονοθέσια για πρώτη φορά το 2016, σε μία χρονιά ατελείωτη με 21 αγώνες, τους περισσότερους από ποτέ σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Προγνωστικά δεν θα κάνουμε, ευελπιστούμε όμως να δούμε ένα γεμάτο ανταγωνισμό πρωτάθλημα με πολλές συναρπαστικές στιγμές και πάνω από όλα χωρίς τραυματισμούς.

Όπως γνωρίζεις πριν την έναρξη της περιόδου είχαμε δύο τετραήμερα δοκιμών για τις ομάδες, στην πίστα της Βαρκελώνης. Οι δοκιμές αυτές φανέρωσαν πολλά πράγματα όσον αναφορά την αξιοπιστία, αλλά κατά τη γνώμη μου δεν έδειξαν τίποτα παραπάνω. Σίγουρα Mercedes και Ferrari και πάλι δείχνουν πολύ δυνατές, αλλά όπως ανέφερα προγνωστικά δεν θα κάνουμε, μιας και σε λίγες μέρες όλα θα φανούν στην πίστα.

Για να μη σε κουράζω όμως με πολλά πολλά, ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση όλων των ομάδων και των οδηγών τους και να τελειώσουμε με τις ημερομηνίες των αγώνων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Mercedes” ]

ΟΜΑΔΑ

Mercedes W07

Η ομάδα της Mercedes παρουσιάζεται και φέτος ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το νέο της μονοθέσιο είναι η Mercedes F1 W07 Hybrid, το οποίο είναι μία μεγάλη εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου. Στις δύο περιόδους δοκιμών της Βαρκελώνης η W07 έδειξε να είναι αξιόπιστοι και αρκετά γρήγορη.

ΟΔΗΓΟΙ

hamilton rosberg

Η Γερμανική ομάδα κράτησε το ίδιο οδηγικό δίδυμο, δηλαδή τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg στους οποίους φέτος θα δώσει μεγαλύτερη ελευθερία για περισσότερες μάχες μέσα στην πίστα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ferrari” ]

ΟΜΑΔΑ

160001_new-SF16-h_3-4_2016_sponsor

H ιταλική ομάδα το 2016 θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω και αυτό το έδειξε ήδη στις δοκιμές της Βαρκελώνης, θα είναι όμως αυτό το παραπάνω αρκετό για να της δώσει το πρωτάθλημα που τόσο πολύ θέλει; Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, με τον αγώνα της Μελβούρνης να είναι πολύ κοντά. Το νέο μονοθέσιο της ομάδας, η Ferrari SF16-H, έχει δείξει ότι είναι αρκετά γρήγορη, αλλά όχι τόσο αξιόπιστη κυρίως στα χέρια του Kimi Raikkonen.

ΟΔΗΓΟΙ

vettel raikkonen

Οι Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen συνεχίζουν και φέτος την ομαδική δουλειά με τον Φιλανδό να ψάχνει το 2016 μία ανταγωνιστική χρονιά, χωρίς προβλήματα και ατυχίες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Williams” ]

ΟΜΑΔΑ

Williams FW38 (1)

Η βρετανική ομάδα σκοπεύει να πάει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω το 2016 και να χτυπήσει την περσινή δεύτερη του πρωταθλήματος, Ferrari. Η Williams εμφανισιακά μπορεί να μην έχει αλλάξει πολλά στο μονοθέσιό της, όμως η νέα FW38  είναι μία σημαντική βελτίωση του περσινού μονοθεσίου, σύμφωνα με τους δύο οδηγούς της ομάδας. Κινητήρας και αξιοπιστία, δίνουν τις βάσεις αλλά και τις προϋποθέσεις, ώστε η ομάδα να ονειρεύεται το κάτι παραπάνω.

ΟΔΗΓΟΙ

Bottas massa

To 2016 θα βρει για ακόμα μία χρονιά στα μονοθέσια της Williams, τους Valtteri Bottas και Felipe Massa.Ο Βραζιλιάνος πολύπειρος οδηγός θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα μία καλή χρονιά, με μεγάλο ερωτηματικό να παραμένει ο Bottas που με την περσινή του χρονιά δεν έδειξε κάτι το σημαντικό και σίγουρα θα θέλει να κάνει κάτι καλύτερο το 2016.

[/nextpage]

[nextpage title=”Red Bull” ]

ΟΜΑΔΑ

rb12

Η δύσκολη χρονιά του 2015 τελείωσε ή όχι για τη Red Bull; Μετά την εξασφάλιση κινητήρα έστω και στο τέλος του 2015  για την φετινή χρονιά, η Αυστριακή ομάδα δε δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση. Όλα βέβαια μπορούν να αλλάξουν, αν ο βαφτισμένος TAG Heuer κινητήρας της Renault είναι ανταγωνιστικός. Η νέα RB12 δείχνει να είναι ένα καλό και συνάμα γρήγορο πλαίσιο, που αν έχει και τη βοήθεια ενός γρήγορου και αξιόπιστου κινητήρα, θα χτυπήσει υψηλότερες θέσεις.

ΟΔΗΓΟΙ

ricciardo kvyat

Την RB12 και φέτος θα οδηγούν οι Danikl Kvyat και Daniel Ricciardo, οι οποίοι δείχνουν έτοιμοι να κάνουν το κάτι παραπάνω τη φετινή χρονιά, αν βέβαια τους το επιτρέψει το μονοθέσιο.

[/nextpage]

[nextpage title=”Force India” ]

ΟΜΑΔΑ

Force-India-Mercedes-VJM09-

To 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά της Force India στο σπορ, δείχνοντας σε όλες τις μικρές ομάδες πώς φτιάχνεται σωστά ένα αξιόπιστο και γρήγορο μονοθέσιο που θα βρίσκεται μέσα στους βαθμούς. Το 2016 τώρα, η ”ινδική” ομάδα συνέχισε την εξέλιξη της VJM08 και ευελπιστεί με τη νέα VJM09 να κάνει το βήμα παραπάνω και να χτυπήσει την 3η ή 4η θέση στο πρωτάθλημα. Το νέο μονοθέσιο της ομάδας είναι αξιόπιστο με τον κινητήρα της Mercedes να δίνει την παραπάνω ταχύτητα που χρειάζεται.

ΟΔΗΓΟΙ

hulkenberg perez

Η Ινδική ομάδα κράτησε και φέτος τους Sergio Perez και Nico Hulkenberg. Οι δύο πιλότοι ευελπιστούν και φέτος με την VJM09 να είναι γρήγοροι και να δώσουν μάχες για τις υψηλότερες θέσεις της δεκάδας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Renault” ]

ΟΜΑΔΑ

renault-rs16-livery

Η γαλλική ομάδα εξαγόρασε την Lotus των χιλίων μυρίων οικονομικών προβλημάτων και μπήκε και πάλι ως κατασκευάστρια ομάδα στο σπορ. Η Renault δεν είναι τυχαία, καθώς έχει κατακτήσει τίτλους στο παρελθόν, έχοντας πάμπολλες γνώσεις για το σπορ. Η νέα RS16 δείχνει να είναι μία συνέχεια της περσινής Lotus, με τους Γάλλους να λένε ότι το 2016 θα είναι μία χρονιά μεταβατική για αυτούς. Η RS16 μπορεί να έτρεξε στις δοκιμές με μαύρο χρώμα, όμως στο πρώτο GP της χρονιάς θα την δούμε κατά πάσα πιθανότητα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, με το γνωστό κίτρινο χρώμα σε ματ μορφή.

ΟΔΗΓΟΙ

magnussen palmer

Pastor Maldonado τέλος, ενώ στη θέση του ήρθε ο πολλά υποσχόμενος Kevin Magnussen και ο Joylon Palmer. Και οι δύο πιλότοι της Renault έχουν εμπειρία από F1, μιας και οι δύο είχαν βρεθεί σε μονοθέσιο παλαιότερα, οπότε δεν μπορούμε να τους εκλάβουμε ως rookies. Ευελπιστούμε όλοι η RS16 να είναι το μονοθέσιο με το οποίο οι δύο νέοι αυτοί πιλότοι θα κάνουν την έκπληξη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Toro Rosso” ]

ΟΜΑΔΑ

st11

Η μικρή ιταλική ομάδα με την νέα STR11 θέλει να ανέβει σκαλοπάτι στον ανταγωνισμό, με τους στόχους της ομάδας φέτος να είναι μία καλύτερη πορεία από την περσινή. Η Toro Rosso φέτος είναι εφοδιασμένη με Ferrari κινητήρα, προδιαγραφών 2015 όμως. Η STR11 στις δοκιμές έδειξε να είναι αξιόπιστη με την ταχύτητα όμως να παραμένει ένα ερωτηματικό.

ΟΔΗΓΟΙ

Verstappen sainz

Max Verstappen και Carlos Sainz και φέτος θα προσπαθήσουν να κλέψουν τις εντυπώσεις, με τον εσωτερικό ανταγωνισμό να είναι πολλά υποσχόμενος.

[/nextpage]

[nextpage title=”McLaren” ]

ΟΜΑΔΑ

2016 McLaren Honda MP4-31 Front Three Quarter 2

Η περσινή αποτυχία της McLaren Honda δε νομίζω να έχει ξεχαστεί από κανέναν, πόσο μάλλον από τους πολλούς φίλους της ομάδας. Η βρετανό-ιαπωνική ομάδα δούλεψε σκληρά χωρίς διακοπές, για να παρουσιάσει το 2016 ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Αν τα κατάφεραν; Θα το δούμε στην πίστα. Οι δοκιμές στην Βαρκελώνη έδειξαν ότι υπάρχουν θέματα αξιοπιστίας στο μονοθέσιο, για την ταχύτητα του όμως δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι.

ΟΔΗΓΟΙ

alonso button

Οι Jenson Button και Fernando Alonso θα είναι και φέτος στα cockpit των δύο μονοθεσίων της McLaren, ελπίζοντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι ανταγωνιστική γι’ αυτούς και όχι πάλι με μάχες για τις τελευταίες θέσεις του grid.

[/nextpage]

[nextpage title=”Manor” ]

ΟΜΑΔΑ

mrt05

Η Manor φέτος έχει κάνει τις πιο ηχηρές προσθήκες από όλες τις μικρές ομάδες στο grid, όσον αναφορά τα στελέχη της. Nικόλας Τομπάζης και Pat Fry είναι ίσως οι πιο σημαντικές προσθήκες, δείχνοντας ότι η μικρή αυτή ομάδα φέτος θα είναι κάτι το διαφορετικό ή τουλάχιστον θα είναι πιο ανταγωνιστική προς τους υπόλοιπους. Ένας λόγος που αναφέρω ότι η Manor MRT05 θα είναι πιο ανταγωνιστική είναι και ο κινητήρας Mercedes, προδιαγραφών 2016 που θα εφοδιάζει η Γερμανική εταιρεία την μικρή αυτή ομάδα.

ΟΔΗΓΟΙ

werhlein haryanto

Pascal Wehrlein και ο Rio Haryanto θα είναι το οδηγικό δίδυμο της Manor για το 2016.  Και οι δύο πιλότοι είναι rookies, με τον Wehrlein να είναι παιδί της Mercedes με την οποία ήταν και τρίτος οδηγός. Ο Haryanto είναι Ινδονήσιος και εξασφάλισε τη θέση του με χρήματα από κυβερνητικές χορηγίες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Sauber” ]

ΟΜΑΔΑ

Sauber_C35_02

Η Sauber με την C35 ευελπιστεί σε κάτι καλύτερο το 2016, κάτι που όμως είναι δύσκολο. Για να πετύχει αυτό το βήμα παραπάνω θα πρέπει το νέο αυτό μονοθέσιο να έχει την εξέλιξη που θα του αναλογεί, κάτι που είναι λίγο δύσκολο αν αναλογιστείς τα πολλά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα. Η συνεργασία της ελβετικής ομάδας με τη Ferrari θα συνεχιστεί και το 2016.

ΟΔΗΓΟΙ

ericsson nasr

Οι Felipe Nasr και Marcus Ericsson θα είναι οι πιλότοι της Sauber και το 2016.

[/nextpage]

[nextpage title=”Haas” ]

ΟΜΑΔΑhaasvf16_2

 

Η νεοσύστατη ομάδα της Haas έρχεται να συμπληρώσει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα του 2016. Η αμερικάνικη ομάδα έχει θέσει υψηλούς στόχους που φτάνουν μέχρι και την βαθμολογούμενη δεκάδα. Η VF-16 είναι το πρώτο μονοθέσιο της ομάδας στο εσωτερικό του οποίου βρίσκεται ο πολύ δυνατός κινητήρας της Ferrari προδιαγραφών 2016. Στις δοκιμές η ομάδα της Haas έδειξε ότι είναι ακόμα σε περίοδο προσαρμογής. Η αισιοδοξία και η δουλειά είναι κάτι που θα δώσει το αποτέλεσμα, το πότε όμως δεν το γνωρίζουμε.

ΟΔΗΓΟΙ

grosjean gutierrez

Ο Romain Grosjean και ο φιλικά προσκείμενος με την Ferrari, Esteban Gutierrez, αποτελούν ένα καλό οδηγικό δίδυμο για μία νεοσύστατη ομάδα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αγώνες” ]

Kimi Raikkonen (FIN) Ferrari SF16-H at Formula One Testing, Day Three, Barcelona, Spain, Wednesday 24 February 2016.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείς να δεις όλους τους αγώνες μίας πραγματικά πολύ γεμάτης με F1 χρονιάς. Ούτε 18, ούτε 19, αλλά με 21 σίγουρους (επιβεβαιώθηκε και το Αμερικάνικο GP) αγώνες θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα του 2016 στην μεγαλύτερη σεζόν της ιστορία του αθλήματος.

Ημερομηνία Αγώνας Τοπική ώρα Ώρα Ελλάδος
20 Μαρτίου GP Αυστραλίας 16:00 07:00
3 Απριλίου GP Μπαχρέιν 18:00 17:00
17 Απριλίου GP Κίνας 14:00 08:00
1 Μαΐου GP Ρωσίας 15:00 14:00
15 Μαΐου GP Ισπανίας 14:00 15:00
29 Μαΐου GP Μονακό 14:00 15:00
12 Ιουνίου GP Καναδά 14:00 20:00
19 Ιουνίου GP Ευρώπης (Αζερμπαϊτζάν) 18:00 16:00
3 Ιουλίου GP Αυστρίας 14:00 15:00
10 Ιουλίου GP Μεγάλης Βρετανίας 13:00 15:00
24 Ιουλίου GP Ουγγαρίας 14:00 15:00
31 Ιουλίου GP Γερμανίας 14:00 15:00
28 Αυγούστου GP Βελγίου 14:00 15:00
5 Σεπτεμβρίου GP Ιταλίας 14:00 15:00
18 Σεπτεμβρίου GP Σιγκαπούρης 20:00 14:00
2 Οκτωβρίου GP Μαλαισίας 15:00 09:00
9 Οκτωβρίου GP Ιαπωνίας 14:00 07:00
23 Οκτωβρίου GP ΗΠΑ 14:00 21:00
30 Οκτωβρίου GP Μεξικού 13:00 21:00
13 Νοεμβρίου GP Βραζιλίας 14:00 18:00
27 Νοεμβρίου GP Abu Dhabi 17:00 15:00

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...