11 πράγματα που δεν ξέρεις για το Honda NSX

Σχετικά άρθρα

Το νέο Honda NSX ξεκινά τη παραγωγή του από τον επόμενο μήνα στο Performance Manufacturing Centre (PMC) στο Marysville του Οχάιο και οι πρώτες παραδώσεις του στην Ευρώπη θα γίνουν από το φθινόπωρο.

Ξέρουμε πως το αυτοκίνητο κοστίζει στην Γερμανία από 180.000 ευρώ και εκτός από αυτό το πάρα πολύ ενδιαφέρον μυστικό, ας δούμε 11 πράγματα που δεν γνωρίζεις για το νέο ιαπωνικό supercar των 580 ίππων και 645 Nm ροπής.

Εργοστάσιο

The Performance Manufacturing Center.

Η Honda επέλεξε να κατασκευάζει το NSX όχι στην Ιαπωνία, αλλά στο εργοστάσιο της Performance Manufacturing Centre (PMC) στο Marysville του Οχάιο.

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Σε αυτό επένδυσε 70 εκατ. δολάρια, με την γραμμή παραγωγής να διαθέτει 8 ρομπότ συγκόλλησης 860 MIG.

Υπάλληλοι

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Περίπου 100 υπάλληλοι εργάζονται στο PMC που παράλληλα με τα προηγμένα ρομπότ, είναι υπεύθυνοι για την υψηλή ποιότητα κατασκευής του NSX. Ο συνδυασμός της ανθρώπινης τεχνικής και της τεχνολογικής καινοτομίας στην παραγωγική διαδικασία του NSX, οδήγησε στην κατοχύρωση 12 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ.

Παραγωγή

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Η παραγωγή του θα γίνεται με πολύ αργό ρυθμό. Μόλις 8 NSX θα κατασκευάζονται καθημερινά. Με στόχο την “συνολική ποιότητα” στη διαδικασία παραγωγής, οι τεχνικοί της Honda παρακολουθούν όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του αυτοκινήτου.

Ernie Jamison applies sealer to an NSX body. The use of two rotisseries in the body sealing application process allows the body to be elevated and rotated 360 degrees - providing for more precise application of sealer and improved ergonomics for technicians.

Οι άνθρωποι δαπανούν περισσότερες από 14 ώρες για την συναρμολόγηση του κινητήρα, της ανάρτησης, των ηλεκτρονικών, των εξωτερικών πάνελ του σώματος αλλά και των εσωτερικών στοιχείων του NSX. Κάθε μπουλόνι σφίγγεται με ακριβείς ανοχές, από 16 τεχνικούς που χρησιμοποιούν ασύρματα δυναμόκλειδα, τα οποία επιτρέπουν την καταγραφή των ρυθμίσεων της ροπής για κάθε βίδα, σε κάθε αυτοκίνητο, διασφαλίζοντας έτσι περαιτέρω την ποιότητα στη διαδικασία συναρμολόγησης.

Συγκολλήσεις

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Υπάρχουν περισσότερες από 850 με 900 συγκολλήσεις στο αλουμινένιο σασί του NSX, που αν κάποιος προσθέσει όλο το υλικό συγκόλλησης, αυτό θα ξεπεράσει τα 35 μέτρα. Το αλουμινένιο χωροδικτύωμα δημιουργείται 100% από τις συγκολλήσεις των ρομπότ MIG. Είναι η πρώτη φορά που έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική αυτή στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα ρομπότ εξασφαλίζουν ακριβής συγκολλήσεις, με αποτέλεσμα μια πολύ ακριβή διαδικασία συναρμολόγησης του σώματος.

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα με συμβατική κατασκευή unibody, όπου τα εξωτερικά πάνελ επισυνάπτονται στη συγκόλληση, το NSX χρησιμοποιεί ένα μοναδικής σχεδίασης χωροδικτύωμα που απαιτεί τα εξωτερικά πάνελ του αμαξώματος να είναι τα τελευταία μέρη που τοποθετούνται. Αυτό δίνει τη δυνατότητα τα εξωτερικά πάνελ να τοποθετηθούν με υψηλά επίπεδα ακρίβειας.

V6 κινητήρας

Η καρδιά του NSX είναι ο twin-turbo V6 κινητήρας βενζίνης 3,5-λίτρων με ξυρό κάρτερ λαδιού. Ο κινητήρας είναι συναρμολογημένος σχολαστικά στο χέρι από μια μικρή ομάδα 8 τεχνικών στο εργοστάσιο κινητήρων της Honda στη πόλη Anna του Οχάιο. Κάθε κινητήρας χρειάζεται περισσότερες από έξι ώρες για να συναρμολογηθεί στο χέρι, χρησιμοποιώντας τεχνικές και διαδικασίες που μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες των αγωνιστικών ομάδων, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ποιότητας και επιδόσεων.

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Κάθε εξάρτημα συναρμολογείται στο χέρι, και κάθε ένα από τα 547 μπουλόνια που διαθέτει ο κινητήρας, να σφίγγονται με δυναμόκλειδα για να υπάρχουν οι ακριβείς ανοχές ροπής.Όταν κατασκευάζεται ο κάθε κινητήρας του NSX, τότε δοκιμάζεται στο πάγκο σε προσομείωση 240 χιλιομέτρων, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για χρήση τόσο στον δρόμο, όσο και σε πίστα.

Πρωτότυπα

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Η Honda κατασκεύασε περισσότερα από 250 πρωτότυπα NSX για την ανάπτυξη του, και όλα θα καταστραφούν. Τα μόνα που θα διασωθούν είναι τα στατικά μοντέλα, που θα χρησιμοποιηθούν σε διάφορες στατικές εκδηλώσεις.

Χρώμα

15 λίτρα χρώματος χρησιμοποιείται σε κάθε NSX που βγαίνει από το εργοστάσιο. Υπάρχουν 11 στρώσεις ασταριού και χρώματος, με τα δυσκολότερα χρώματα να είναι τα μεταλλικά κόκκινα και μπλε.

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Το NSX βάφεται με μια καινοτόμα βαφή ζιρκονίου που σε αντίθεση με ορισμένα πειραματικά χρώματα που αναπτύχθηκαν για τη Formula 1, αυτή η επίστρωση δεν έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιήσει την αντίσταση του αέρα ή να ενισχύσει την ψύξη, αλλά έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Honda announces series production of 2017 NSX to commence in April 2016

Τη τεχνική αυτή η Honda θα εφαρμόσει αργά ή γρήγορα σε όλα της τα μοντέλα, και θα χρησιμοποιεί λιγότερες στρώσεις, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση ενέργειας κατά 40%.

Λεπτομέρεια

Jenny Purtee performs roof installation on the all-new Acura NSX.

Η Honda δίνει μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια στη μέτρηση του σώματος του NSX. Πόσο μεγάλη; Αρκεί να σου πω, πως το σασί και τα πάνελ του σώματος, έχουν μετρηθεί με ακρίβεια 1/3 του πλάτους της ανθρώπινης τρίχας.

Shakedown

With no walls to separate departments, the Performance Manufacturing Center is focused on a one team atmosphere where associates have visual sight lines to all areas of the plant.

Στο τέλος της συναρμολόγησης του κάθε NSX, η Honda ευθυγραμμίζει τους τροχούς μέσα από μια διαδικασία 45 λεπτών, ενώ στη συνέχεια τοποθετεί το κάθε αυτοκίνητο πάνω σε μια πλατφόρμα που για 20 λεπτά προσομοιώνει τις συνθήκες των οδοστρωμάτων όλου του κόσμου. Στη συνέχεια, περνά την “δοκιμασία μουσώνων” με το κάθε NSX να εκτίθεται σε βροχόπτωση που αντιστοιχεί σε δύο φορές το νερό που έχει καταγραφεί ποτέ κατά τη διάρκεια ενός τυφώνα.

Τετραδιεύθυνση

Jon Osler connects the inner core at the Performance Manufacturing Center.

Οι μηχανικοί της Honda κατά τη διάρκεια ανάπτυξης του NSX σκέφτηκαν να προσθέσουν σύστημα τετραδιεύθυνσης, αλλά το πρόσθετο βάρος του συστήματος, θα αύξανε ήδη το μεγάλο βάρος του NSX των 1.725 κιλών.

Targa, Type R

typer

Κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει τόσο ανοικτή Targa έκδοση, όσο και μια σκληροπυρηνική Type R.

Αυτά είναι τα μυστικά του NSX και αν δεν έχεις διαβάσει, ή θέλεις να ξαναθυμηθείς τα αναλυτικά του τεχνικά χαρακτηριστικά, ρίξε μια ματιά σε αυτό το άρθρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Tέλος παραγωγής για τη Ferrari Roma

Πριν ένα χρόνο η Ferrari αποκάλυψε την ανοιχτή έκδοση του ομορφότερου μοντέλου της γκάμα της, τη Roma Spider, οι παραδόσεις της οποίας ξεκίνησαν το...
Autoblog.gr