Έκπληκτος και ικανοποιημένος ο Alonso με τη βελτίωση της MP4-31

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso on track.

Μετά από την εφιαλτική περσινή σεζόν όσον αφορά την απόδοση και κυρίως την αξιοπιστία, η McLaren θέλει να γυρίσει σελίδα για ένα πολύ καλύτερο 2016. Η βρετανική ομάδα είχε καλύτερες χειμερινές δοκιμές σε σχέση με πέρυσι, με πολλά χιλιόμετρα και σημαντικά μειωμένα προβλήματα στην αξιοπιστία, τομέας που ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τη Honda.

Η πρόοδος της McLaren ήταν εμφανής και στο Αυστραλιανό Grand Prix. Παρόλο που δεν έκαναν πολλούς γύρους χθες, οι Fernando Alonso και Jenson Button δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, με τις θετικές εξελίξεις να συνεχίζονται και σήμερα. Ο Alonso σημείωσε τον 12ο καλύτερο χρόνο και ο Button τον 13ο, με τη διαφορά από τη Mercedes στο Q2 να είναι 1,5 δευτερόλεπτο.

Αυτό γεμίζει με ικανοποίηση τον Ισπανό, ο οποίος παραδέχεται πως είναι λίγο έκπληκτος από την ανάπτυξη της MP4-31, όμως τονίζει ότι υπάρχει πολλή ακόμα δουλειά να γίνει για να βρεθεί η ομάδα του και ο ίδιος στην κορυφή.

Είμαι χαρούμενος με το μονοθέσιο και απολαμβάνω το 3ήμερο. Μπορούσα να απολαύσω την οδήγηση στα ελεύθερα δοκιμαστικά, ένα 3ήμερο χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής. Ήταν ένα πολύ θετικό βήμα για ‘μάς και πέρυσι στο Μεξικό δεν κατάφερα να πάρω μέρος στον αγώνα λόγω προβλήματος στον γύρο σχηματισμού. Στη Βραζιλία ήμουν περισσότερο στην καρέκλα παρά στην πίστα και στη συνέχεια στο Abu Dhabi ξεκίνησα από το πίσω μέρος κι έτρεχα μόνος μου.

Ήρθα στο Q1 και ήμουν τρίτος με τα πολύ μαλακά ελαστικά, αλλά στο Q2 ήμουν 10ος όταν όλοι είχαν τα ίδια ελαστικά και 1,2 δευτερόλεπτα μακριά από τη Mercedes. Έτσι, είναι μια ωραία έκπληξη. Ήρθαμε από τη Βαρκελώνη χωρίς να ξέρουμε την απόδοση και είμαστε χαρούμενοι και έκπληκτοι, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο. Δε θέλουμε να είμαστε 12οι ή 13οι, θέλουμε να είμαστε πρώτοι και δεύτεροι, και γι’ αυτό κάναμε το μεγαλύτερο βήμα όλων όταν πρέπει να βρεις το τελευταίο βήμα στην απόδοση. Το σημείο που ξεκινάμε μας κάνει χαρούμενους και περήφανους για την ομάδα και το πώς ανέπτυξε το μονοθέσιο μέσα στον χειμώνα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...