Μικρότερη διαφορά στον αγώνα περιμένουν Mercedes και Ferrari

Σχετικά άρθρα

Scuderia Ferrari

Με μια ψυχρή ματιά στους χρόνους των κατατακτήριων, η Ferrari έδειξε πως είναι πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τη Mercedes στον έναν γύρο. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ιταλική ομάδα έκανε έναν γύρο στο Q3, όταν η Mercedes είχε χρόνο για να κάνει δύο γύρους, κατεβάζοντας ακόμα περισσότερο τα χρονόμετρα.

Η λογική μάς λέει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι ότι η Ferrari θα είχε καταφέρει το ίδιο. Το δεύτερο ότι η Scuderia εμφανίζεται συνήθως βελτιωμένη στις μεγάλες αποστάσεις, κάτι που σημαίνει πως αύριο ίσως να υπάρξει μάχη τουλάχιστον για τη δεύτερη θέση. Αυτό ελπίζει να συμβεί ο Sebastian Vettel, που τονίζει και το γεγονός πως έχουν ένα επιπλέον φρέσκο σετ ελαστικών για αύριο.

GP AUSTRALIA F1/2016

Έχω πει πολλές φορές ότι έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου. Αύριο νομίζω πως θα είμαστε ακόμα πιο κοντά. Περιμέναμε να είναι δυνατοί στις κατατακτήριες, όπως κι έγινε. Αργήσαμε λίγο να βρούμε τον ρυθμό και απλώς γινόμασταν καλύτεροι στη διάρκεια των κατατακτήριων. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον γύρο που έκανα στο τέλος, έτσι κρατήσαμε ένα σετ ελαστικών για αύριο.

Δεν είμαστε στην πρώτη σειρά, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε ελπίδες για τον αγώνα. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν και ξέρουμε τις δυνατότητες του αυτοκινήτου, έτσι νομίζω ότι είναι καλό επίτευγμα να παίρνεις τις θέσεις 3 και 4 στις πρώτες κατατακτήριες. Η ομάδα πιέζει πολύ σκληρά και είναι μια μακρά σεζόν μπροστά μας.

Lewis Hamilton

Η απειλή της Ferrari δείχνει μεγαλύτερη από ποτέ για τη Mercedes και ο Lewis Hamilton έχει προβλέψει πως η ομάδα του Maranello θα είναι αρκετά κοντά. Ο Πρωταθλητής περιμένει μεγαλύτερο κέρδος για τους Ιταλούς αύριο, ωστόσο ελπίζει να μην έχει δίκιο.

Δεν έλεγα ψέματα όταν μιλούσα για την ταχύτητά τους. Κοίταξα κάποιους από τους γύρους τους και περίμενα να είναι πιο κοντά. Αλλά, είναι θετικό και ξέρω ότι η διαφορά είναι όπως τώρα, όμως ο Sebastian θα βελτίωνε με έναν ακόμα γύρο. Είναι κοντά, μα είναι ακόμα μια ικανοποιητική διαφορά τώρα. Στον αγώνα αύριο θα είναι κατά 1 με 2 δέκατα πιο κοντά, και νομίζω ότι στον αγώνα θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Ίσως να κάνω και λάθος.

Nico Rosberg

Στο ίδιο μοτίβο και οι δηλώσεις του Nico Rosberg, ο οποίος επισημαίνει τη μικρότερη πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο κορυφαίων ομάδων.

Η διαφορά δεν είναι πραγματική, καθώς εμείς κάναμε δύο γύρους κι εκείνοι έναν. Ο Sebastian είχε μόλις ένα σετ πολύ μαλακών ελαστικών στο Q3, έτσι έπρεπε να πιεστεί για να το κάνει. Η κατάσταση είναι διαφορετική για ‘μάς. Εμείς μπορούσαμε να πάρουμε μερικά ρίσκα. Ας είμαστε προσεκτικοί, αλλά ναι είμαστε λίγο έκπληκτοι σήμερα και είμαστε χαρούμενοι για τη διαφορά ακόμα κι αν περιμένω αύριο μάχη με τη Ferrari. Είναι ακόμα εκεί, και ξέρουμε ότι η Ferrari είναι πάντα πιο γρήγορη στον αγώνα απ’ ό,τι στις κατατακτήριες. Ας δούμε τι θα γίνει αύριο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...