Η ιστορία της ευθείας Steilstrecke στο Nurburgring Nordschleife

Σχετικά άρθρα

Steilstrecke (2)

Το Steilstrecke, το απότομα μονοπάτι, είναι ένα εγκαταλελειμμένο τμήμα στο Nürburgring Nordschleife. Είναι ουσιαστικά μια ευθεία – συντόμευση, μεταξύ Kloster και Hohe Acht, που παρακάμπτει την διάσημη Caracciola Carousel.

Πρόκειται για μια πολύ απότομη ευθεία σε πλαγιά, έχει μήκος 450 μέτρων και δεν είναι στρωμένη με άσφαλτο, αλλά με τσιμέντο πάχους 20 εκατοστών, με αυλάκια για μεγαλύτερη πρόσφυση, που σχηματίζουν μια πιο σταθερή επιφάνεια.

512px-Circuit_Nürburgring-2002-Steilstrecke.svg

Το πυριτικό τριασβέστιο που έχει τοποθετηθεί μέσα στο τσιμέντο, περιορίζει στο ελάχιστο την συστολή και την διαστολή, ανεξαρτήτων καιρικών συνθηκών. Ωστόσο αυτή η επιλογή του υλικού, φθείρει σε μεγάλο βαθμό τα ελαστικά των αυτοκινήτων που διανύουν την διαδρομή. Η ιδέα κατασκευής έπεσε στο τραπέζι το 1926 και ολοκληρώθηκε το 1928. Έχει κλίση έως 27% και τότε οι αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούσαν την ευθεία Steilstrecke για να δοκιμάσουν τα αυτοκίνητα τους στην έντονη κλίση της.

Steilstrecke

Στο κομμάτι δεν επιτράπηκε ποτέ η αγωνιστική του χρήση, αλλά στην ιστορία του Nürburgring, στο Steilstrecke έχουν σημειωθεί δύο θανατηφόρα ατυχήματα, μιας και μέχρι την δεκαετία του 1960, οι επισκέπτες της πίστας μπορούσαν να την διανύσουν με τα αυτοκίνητα τους.

Steilstrecke (3)

Τελικά η διέλευση απαγορεύτηκε και πλέον χρησιμοποιείται μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, με το σκυρόδεμα ακόμη και σήμερα να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...