Επίσημη συμφωνία για τους κινητήρες της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Formula 1

Ως την τελευταία ημέρα του Απριλίου είχαν ορίσει οι υπεύθυνοι της Formula 1 την προθεσμία για την οριστικοποίηση των αλλαγών στα power units, από το 2017 μέχρι και το 2020. Τα βασικά ζητήματα που τους απασχολούσαν ήταν τέσσερα: μείωση του κόστους, διαθεσιμότητα, μικρότερες διαφορές στην απόδοση των κινητήρων και τέλος ο ήχος.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε σήμερα πως τελικώς έχει επέλθει συμφωνία για τα τέσσερα παραπάνω θέματα, με τα κυριότητα που ξεχωρίζουν να είναι η μείωση του κόστους κυρίως από το 2018 μέσα και από μειωμένα στοιχεία για κάθε οδηγό, όπως και η κατάργηση του συστήματος των μαρκών που ισχύει μέχρι σήμερα. Παράλληλα, οι διαφορές στην απόδοση θα είναι μικρότερες, ενώ ο ήχος θα γίνει ακόμα καλύτερος, βάσει όσων παρουσιάστηκαν σήμερα από τους μηχανικούς.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της FIA:

Κόστος

Έχει επέλθει συμφωνία για σημαντική μείωση της τιμής των power units στις πελατειακές ομάδες και μείωση του κόστους των κατασκευαστών στα επόμενα χρόνια.

  • Το 2017, η τιμή του power unit για πελατειακές ομάδες θα μειωθεί κατά €1 εκατομμύριο ανά σεζόν σε σχέση με το 2016.
  • Από το 2018, η ετήσια τιμή θα μειωθεί άλλα €3 εκατομμύρια.
  • Η μείωση του κόστους στα power units θα δρομολογηθεί από τους Αθλητικούς και Τεχνικούς κανονισμούς το 2017 και το 2018, με μια σταδιακή μείωση των στοιχείων του power units για κάθε οδηγό ανά σεζόν.

Προμήθεια

Η προμήθεια των κινητήρων στις πελατειακές ομάδες θα πρέπει να εξασφαλιστεί, καθώς η διαδικασία ομολογκαρίσματος θα περιλαμβάνει «υποχρεωτική παροχή» που θα ενεργοποιείται όταν κάποια ομάδα αντιμετωπίζει την απουσία προμήθειας.

Σύγκλιση Απόδοσης

Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει ένα πακέτο μέτρων με στόχο την επίτευξη της σύγκλισης στην απόδοση.

  • Το σύστημα των μαρκών θα πρέπει να αφαιρεθεί από το 2017.
  • Επιπλέον, το 2017 και το 2018 θα εφαρμοστούν περιορισμοί στο βάρος των στοιχείων του power unit, τις διαστάσεις και τα υλικά, και την πίεση υπερπλήρωσης.

Ήχος

Οι κατασκευαστές προέβησαν σήμερα σε ένα πολλά υποσχόμενο ερευνητικό πρόγραμμα για την περαιτέρω βελτίωση του ήχου των σημερινών power units, με στόχο την εφαρμογή από το 2018 το αργότερο.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...