Επτά πρακτικά κεντρομήχανα supercars

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

MSO-McLaren-F1-for-sale-14

Τι πάει να πει είναι κεντρομήχανο supercar, άρα ξέχνα τους χώρους και την άνεση; Αυτά τα επτά παραδείγματα αποδεικνύουν πως ακόμη και αν ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου είναι τοποθετημένος στο κέντρο, μπορεί να υπάρξει ευχρηστία και πρακτικότητα.

Βλέπεις τα κεντρομήχανα supercars, στον βωμό της ισορροπίας, του σχεδιασμού και των επιδόσεων, θυσιάζουν “περιττά” πράγματα, όπως η άνεση των επιβατών και η πρακτικότητα, αλλά αυτά τα 7 αυτοκίνητα αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

[/nextpage]

[nextpage title=”McLaren F1″ ]

MSO-McLaren-F1-for-sale-8

Η McLaren όταν σχεδίαζε την F1 είχε στο μυαλό της και την πρακτικότητα, γι’αυτό και μέσα της μπορούν να χωρέσουν τρία και όχι δύο άτομα, ενώ υπάρχουν και μεγάλοι αποθηκευτικοί χώροι, τόσο στο μπροστά, όσο και στο πίσω μέρος.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ferrari Dino 308 GT4″ ]

79 Ferrari Dino 308 GT4 057

Με την Dino 308 GT4 η Ferrari ήθελε να προσφέρει ένα 2+2 κεντρομήχανο supercar που θα προσφέρει χώρο για τέσσερις και το κατάφερε, μιας και ο V8 3,0-λίτρων κινητήρας ήταν αρκετά συμπαγής σε διαστάσεις για να δημιουργηθεί ο πολυπόθητος χώρος για τους τέσσερις επιβάτες.

[/nextpage]

[nextpage title=”Porsche 914″ ]

Porsche 914

Το πλεονέκτημα χώρου που δίνει ο εξαιρετικά συμπαγής boxer κινητήρας της 914, επέτρεψε στην Porsche να τοποθετήσει δύο μεγάλους χώρους αποσκευών τόσο στον μπροστά, όσο και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

[/nextpage]

[nextpage title=”Lotus Evora” ]

2009-Lotus-Evora-Interior-1920x1440

Η πρακτικότητα δεν είναι μια έννοια συνυφασμένη με την Lotus, αλλά η Evora αποτελεί εξαίρεση. Μέσα στη καμπίνα της υπάρχουν δύο μικρόσκοπικά πίσω καθίσματα, στα οποία μπορεί να χωρέσει ένα μικρό παιδί, ενώ στον χώρο πίσω από τον κινητήρα, υπάρχει ένας μικρός χώρος αποσκευών.

[/nextpage]

[nextpage title=”McLaren 570GT” ]

570gt_002

Η McLaren 570GT αποτελεί το πιο πρόσφατο πρακτικό supercar. Ο V8 3,8-λίτρων twin-turbo κινητήρας παραμένει τοποθετημένος στο κέντρο, αλλά το αυτοκίνητο διαθέτει χώρος αποσκευών 351 λίτρων.

[/nextpage]

[nextpage title=”Cayman GT4″ ]

Porsche Cayman GT4

O συμπαγής σε διαστάσεις boxer κινητήρας της Porsche Cayman GT4 δίνει την δυνατότητα στο αυτοκίνητο να έχει ένα μεγάλο πορτμπαγκάζ, ενώ υπάρχει χώρος αποσκευών και κάτω από το καπό.

[/nextpage]

[nextpage title=”Honda NSX” ]

honda nsx

Η Honda με την πρώτη γενιά του NSX κατάφερε και σχεδίασε ένα supercar για καθημερινή χρήση. Ένα άνετο διθέσιο αυτοκίνητο, με χώρο αποσκευών στο πίσω μέρος και άριστη ορατότητα προς τα πίσω, εφάμιλλη με αυτή μιας Porsche 911 της εποχής.

[/nextpage]

[nextpage title=”Bonus!” ]

Toyota Previa

Για bonus άφησα το Toyota Previa. Σαφώς και δεν είναι supercar, αλλά έχει τον κινητήρα του τοποθετημένο πίσω από τον οδηγό, κάτω από την καμπίνα των επιβατών, και ας μην μιλήσω για την πρακτικότητα που προσφέρει!

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...