Η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί πολλά τα 7,2 εκατ. ευρώ για μισθό του Carlos Ghosn

Σχετικά άρθρα

carlos ghosn

Η γαλλική κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει, μετά από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault, που ενέκρινε ένα σχέδιο για να πληρωθεί με 7,2 εκατ. ευρώ ο CEO της Renault, Carlos Ghosn για το 2015.

Ο Ghosn λαμβάνει ως μισθό 1,2 εκατ. ευρώ, ως bonus αποδοτικότητας 1,8 εκατ. ευρώ, αλλά και επιπλέον 4,2 εκατ. ευρώ σε μετοχές και ως επιπλέον bonus. Τα χρήματα αυτά είναι υπερβολικά για ορισμένους ανθρώπους της γαλλικής κυβέρνησης, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως ο Ghosn πήρε επιπλέον 8 εκατ. ευρώ, ως CEO της Nissan.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Renault να παρακάμψει τους μετόχους, όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε στην γαλλική κυβέρνηση, η οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, με περισσότερο από 18%. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολλάντ υπαινίχθηκε πως η κυβέρνηση θα μπορούσε να κάνει δεσμευτική την ψήφο των μετόχων για τις αμοιβές των στελεχών, δηλώνοντας για το θέμα:

Έχω πει πως υπάρχει ένας κώδικας καλής συμπεριφοράς. Αν δεν εφαρμόζεται, τότε θα υπάρξουν συνέπειες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Renault Captur facelift

Την ανανεωμένη έκδοση του Captur παρουσίασε σήμερα η Renault, μιας και το μοντέλο μετά από 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην αγορά χρειαζόταν μια ανανέωση...

Τέλος εποχής για το Renault Zoe. Νέο Clio το 2026

H Renault σταμάτησε επίσημα την παραγωγή του Zoe στις 30 Μαρτίου 2024 (αν και στην πραγματικότητα σταμάτησε πολύ πριν από τα Χριστούγεννα), με περίπου...