Το Golf GTI Clubsport S, το ταχύτερο μπροστοκίνητο του Nürburgring, γυρνά στο “Ring”

Σχετικά άρθρα

golf gti clubsport s

H Volkswagen με το Golf GTI Clubsport S πήρε τον τίτλο του ταχύτερου μπροστοκίνητου αυτοκινήτου στο Nürburgring, με το αυτοκίνητο να έχει σημειώσει χρόνο 7:49.21, και αυτές τις ημέρες, ένα Golf GTI Clubsport S έγραψε μερικούς γύρους στη Πράσινη Κόλαση.

Το 3-θυρο γερμανικό hothatch φορά ένα αρκετά επιθετικό bodykit, που ολοκληρώνεται με τις 19άρες Pretoria ζάντες αλουμινίου, με ημισλικ ελαστικά Michelin Sport Cup 2 διαστάσεων 235/35. Η παραγωγή του Golf GTI Clubsport S θα περιοριστεί στις μόλις 400 μονάδες, με τα 100 αυτοκίνητα να καταλήγουν στη Γερμανία.

Το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε τρία χρώματα Deep Black Pearl Effect, Pure White και Tornado Red, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν δύο νέα ελαφριά καθίσματα, τιμόνι με επένδυση alcantara, νέες ειδικές ζώνες ασφαλείας, καθώς και τα ανάλογα λογότυπα για τα 40 χρόνια.

Το Golf GTI Clubsport S ζυγίζει 30 κιλά λιγότερα (1360 σύνολο), καθώς δεν διαθέτει πίσω καθίσματα και αρκετή από την ηχομόνωση του, ενώ οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν τοποθετήσει μικρότερη μπαταρία, αλουμινένια καλύμματα φρένων, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και το υποπλαίσιο της εμπρός ανάρτησης.

Μηχανικά, το αυτοκίνητο φοράει το ίδιο σύνολο που υπάρχει και στο Audi TTS, με τον 2.0-λιτρο turbo κινητήρα να δυναμώνει από τα 265 άλογα και να αποδίδει 310 άλογα, με τη ροπή να φτάνει τα 380 Nm, κάτι που το κάνει πιο δυνατό κατά 10 άλογα και από το τετρακίνητο Golf R. Η κίνηση στέλνεται στον εμπρός άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 5,8 δευτ., με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 260 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...