12+1 αποτυχημένα pit stop στην F1

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Πρόλογος” ]

f1 pit stop ferrari fail (2)

Η αποτυχία από την επιτυχία κατά την διάρκεια ενός pit stop δεν είναι μακριά μιας και η συνολική διαδικασία έχει χρονική διάρκεια δύο έως τρία δευτερόλεπτα. Είκοσι και πλέον άτομα σε μία περίοδο 11 μηνών διεξάγουν πάνω από 3000 pit stop είτε αυτά είναι επίσημα είτε απλά προπόνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό της McLaren πριν χρόνια με τον τότε τεχνικό της διευθυντή Sam Michael, να διαπιστώνει ότι η ομάδα του χρειάζεται προπόνηση στα pit stop και ουσιαστικά να υποχρεώνει όλους τους μηχανικούς σε ένα τριήμερο να διαπράξουν 850 pit stop!

Το 90% των pit stop είναι αλάνθαστο όταν όμως γίνεται λάθος, συνήθως η ομάδα και ο οδηγός το πληρώνουν ακριβά. Μετά το λάθος στο pit stop του Daniel Ricciardo στο Μονακό θα σου θυμίσω πάρα πολύ γρήγορα τα 12 πιο τρελά pit stop της Formula 1.

[/nextpage]

[nextpage title=” Alberts” ]

Το 2007, ο Chijstian Alberts οδηγώντας μία Spyker, στην προσπάθειά του να κάνει λιγότερο χρόνο κατά την διάρκεια του pit stop, απλά πήρε μαζί του την μάνικα του ανεφοδιασμού.

[/nextpage]

[nextpage title=”Hamilton” ]

Το 2013, ήταν η πρώτη χρονιά που ο Lewis Hamilton ήταν στην ομάδα της Mercedes κάτι που όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο δεν είχε ακόμα συνειδητοποιήσει.

[/nextpage]

[nextpage title=”Raikkonen” ]

Το έτος 2008 μας έδωσε αρκετά να θυμόμαστε, ένα από αυτά ήταν και η καραμπόλα στο τέλος του pit lane του Καναδικού GP μεταξύ Hamilton,Rosberg και Raikkonen.

[/nextpage]

[nextpage title=”Verstappen” ]

Το πιο κλασικό βίντεο και συνάμα εντυπωσιακό λάθους σε pit stop. Βέβαια ο μπαμπάς Jos Verstappen που ήταν μέσα στο μονοθέσιο το μακρινό 1994 δεν θα του άρεσε καθόλου αυτό που συνέβη.

[/nextpage]

[nextpage title=”Schumacher” ]

https://youtu.be/l-xcYd8oSMg

Στην πίστα της Ίμολα φαίνεται ότι ο Michael Shumacher ξέχασε να πατήσει το φρένο στο pit stop με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που βλέπεις στο video.

[/nextpage]

[nextpage title=”Button” ]

Το 2011, δύο χρόνια πριν τον Lewis Hamilton, ο Jenson Button στο κινεζικό GP είδε τα μπλε των μηχανικών της Red Bull για άσπρα και κόκκινα και αποφάσισε να κάνει εκεί pit stop.

[/nextpage]

[nextpage title=”d’Ambrosio” ]

O d’Amrossio to 2011 με μία Virgin έκανε ένα τρελό τετ α κε μέσα στο pit lane. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι δεν ήθελε να κάνει pit stop αλλά να εγκαταλείψει ή έστω να κάνει drift….!!!

[/nextpage]

[nextpage title=”Montoya” ]

Το 2002, στο Ισπανικό GP, ο Montoya στην κυριολεξία πάτησε τον lolipop man ή στα Ελληνικά τον σηματοδόρο. Ο συγκεκριμένος μηχανικός έφυγε υποβασταζόμενος από τους υπόλοιπους μηχανικούς της Williams.

[/nextpage]

[nextpage title=”Nakajima” ]

Το 2007, ο Kazuki Nakajima έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του και μπήκε στον μαγικό κόσμο της F1, την μέρα όμως που έκανε το πρώτο του pit stop στην F1, πρέπει πολλοί να το μετάνιωσαν…

[/nextpage]

[nextpage title=”Coulthard” ]

Το 1995 και πιο συγκεκριμένα στο GP της Αυστραλίας, το οποίο τότε γινόταν στην Αδελαϊδα, ο David Coulthard βρισκόταν στην πρωτοπορία μέχρι να γίνει το παραπάνω.

[/nextpage]

[nextpage title=”Hamilton” ]

Ζήλεψε την δόξα του David Coulthard, o Lewis Hamilton o οποίος το 2007 είδε να παγιδεύεται το μονοθέσιο του, στην άμμοπαγίδα πριν την είσοδο του pit lane στη Κίνα.

[/nextpage]

[nextpage title=”Kovalainen” ]

Το 2009 και πιο συγκεκριμένα στο Sao Paolo και το Βραζιλιάνικο GP, o αγαπητός Heiki Kovalainen παίρνει μαζί του την μάνικα του ανεφοδιασμού και στην κυριολεξία βάζει φωτιά στον Kimi Raikkonen που ήταν πίσω του.

[/nextpage]

[nextpage title=”Ricciardo” ]

Για τέλος άφησα το αποτυχημένο pit stop της Red Bull την περασμένη Κυριακή, στο περιθώριο του GP του Μονακό που ουσιαστικά στέρησε την νίκη από τον Daniel Ricciardo.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr