Το επόμενο αυτοκίνητό σου θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε εξομοιωτή της McLaren

Σχετικά άρθρα

mclaren simulator

H McLaren διαθέτει έναν καινοτόμο εξομοιωτή τον οποίο πιστεύει πως θα μπορούσε να τον πουλήσει στις άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη των επόμενων αυτοκινήτων τους.

Η βρετανική εταιρία ξεκίνησε την ανάπτυξη του προσομοιωτή της το 1998 για τις ανάγκες της Formula 1, αλλά τελικά συνειδητοποίησε πως αυτός μπορούσε να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αυτοκινήτων δρόμου. Πλέον το σύστημα προσομοίωσης της McLaren βρίσκεται στην τρίτη του γενιά, με την εταιρία να έχει ως στόχο να το πουλήσει σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το κόστος του κυμαίνεται περί τα 9 εκατ. ευρώ και ορισμένοι επικριτές του, επισημαίνουν πως η υιοθέτηση μιας τέτοιας ανάπτυξης οχήματος, που θα έχει ως βάση κυρίως τη χρήση εξομοιωτή, θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες και στους προμηθευτές τους, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει αρκετά το κόστος.

Η McLaren είναι πεπεισμένη πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορέσουν να παρουσιάζουν κέρδη ακόμη και κατά τον πρώτο χρόνο πώλησης του εξομοιωτή, με τα κέρδη να αυξάνονται, όσο οι εταιρίες μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το σύστημα, με την ανάπτυξη των οχημάτων τους να γίνεται πιο αποδοτική. Η McLaren υποστηρίζει πως ο εξομοιωτής θα μειώσει το κόστος παραγωγής, αλλά και τον χρόνο ανάπτυξης των νέων μοντέλων, και έτσι μια επένδυση 9 εκατ. ευρώ από τις αυτοκινητοβιομηχανίες είναι σχετικά μικρή, μπροστά στα οφέλη που αυτός θα φέρει σε βάθος χρόνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Επίσημο: Το Μπαχρέιν εξαγόρασε την McLaren και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της

Tο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ομίλου της McLaren. Το fund -το οποίο...
Autoblog.gr