O IIHS ίσως κάνει small overlap crash test και στη πλευρά του συνοδηγού από το 2017

Σχετικά άρθρα

663485

Το διάσημο test small overlap του IIHS έχει κάνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν στην αγορά ασφαλέστερα αυτοκίνητα, αλλά ο οργανισμός διαπίστωσε πως οι οδηγοί, έχουν καλύτερη ασφάλεια από τους υπόλοιπους επιβάτες ενός αυτοκινήτου, γι’αυτό και σκέφτεται από το 2017, να κάνει small overlap crash test και στην πλευρά του συνοδηγού.

Όπως διαπίστωσε πρόσφατα ο IIHS, μετά από δοκιμές πρόσκρουσης σε 7 κορυφαία crossovers, μόνο ένα μοντέλο πήρε την ίδια βαθμολογία στη δοκιμή πρόσκρουσης small overlap, και για τις δύο πλευρές του. Αυτό ήταν το Hyundai Tucson, που πήρε την κορυφαία βαθμολογία, με τα Buick Encore, Honda CR-V και Mazda CX-5 να βαθμολογούνται ως “Αποδεκτά”. Τα Nissan Rogue και Subaru Forester πήραν βαθμολογία “Οριακή” ενώ το Toyota RAV4, βαθμολογήθηκε ως “Κακό”.

Small overlap front ratings for small SUV

Το small overlap crash test είναι μια μετωπική σύγκρουση στο 25% του μπροστά μέρους με ταχύτητα 40 μιλίων/ώρα (64,3 χλμ/ώρα).

ΠηγήIIHS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Renault πούλησε 99.132.100 μετοχές της στη Nissan, αξίας €358 εκατ.

Μετά την πρώτη πώληση μετοχών της Nissan στις 13 Δεκεμβρίου 2023, ο όμιλος της Renault ολοκλήρωσε σήμερα μια δεύτερη συναλλαγή, και πούλησε στη Nissan...

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...
Autoblog.gr