Φαντάσου ένα Track Car από την Dodge

Σχετικά άρθρα

Με το άκουσμα των μαγικών λέξεων “Track Car” το μυαλό μας πάει απευθείας προς Ηνωμένο Βασίλειο μεριά. Επειδή αν θέλεις ένα διασκεδαστικό, γρήγορο και αξιόπιστο αυτοκίνητο και με προδιαγραφές πίστας τότε το Ηνωμένο Βασίλειο μας προσφέρει διάφορες εξαιρετικές λύσεις. Η Βρετανία έχει εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτης της αγοράς για τα εν λόγω μοντέλα, εταιρείες όπως οι Ariel, Radical, Caterham, BAC και νέους παίκτες όπως η Zenos και η Elemental.

Αλλά αν μια εταιρεία αυτοκινήτων από τις ΗΠΑ, όπως η Dodge, είχε ως κίνητρο να κατεβάσει στην πίστα ένα αυτοκίνητο με χαρακτηριστικά των πιο πάνω βρετανικών track car που θα μπορούσε να καταλήξει; Θα μπορούσε να μπει σφήνα στον βρετανικό ανταγωνισμό; Ο καλλιτέχνης, Thomas Belhacene, έχει ρίξει την ιδέα του στο χαρτί με τα δικά του σχέδια, και την έχει ονομάσει Osis.

Dodge Osis3

Ο σχεδιαστής έχει επηρεαστεί από τα υπάρχουσα track cars καθώς επίσης ήθελε να διατηρήσει τη χαρακτηριστική αμερικάνικη σχεδιαστική πινελιά. Το συνολικό σχήμα μας θυμίζει την περίεργη Plymouth Prowler και ενσωματώνει ανοικτούς τροχούς μπροστά όπου φαίνονται τα στοιχεία της ανάρτησης. Η μύτη του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και απουσιάζουν οι εισαγωγές αέρα αλλά και διάφορα αεροδυναμικά στοιχεία.

Το πλάγιο μέρος του αυτοκινήτου υιοθετεί μια απλοϊκή σχεδίαση με πολλές ευθείες γραμμές και αιχμηρές άκρες, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος ακριβώς πίσω από τους θόλους των εμπρός τροχών. Το πίσω μέρος είναι σχεδόν το ίδιο με το μπροστινό με ένα χαρακτηριστικό στενό μυτερό σχήμα όπου δίνει μία διαφορετικότητα στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με το πίσω LED φανάρι.

Ωστόσο, είναι εξαιρετικά απίθανο ότι η Dodge θα παράγει ένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλά μας προκαλεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα μπορούσε να εξεταστεί και να επηρεάσει τον συγκεκριμένο κατασκευαστή αλλά και άλλους αμερικάνικους οίκους.

ΠηγήBehance

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Ανάκληση 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300

Η Stellantis ανακαλεί 284.982 Dodge Charger και Chrysler 300 για πρόβλημα παρόμοιο με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata. Αιτία της ανάκλησης είναι το γεγονός πως...